Dit is een indicatie van wat wij tot nu weten over de honden, heeft u vragen of wilt u meer weten over een bepaalde hond, vraag gerust aan ons adoptieteam stuur dan een mail naar rsdr.nl.team@gmail.com, wij zullen zo snel mogelijk uw vraag beantwoorden.


Bij onze 'groene' honden zijn geen trauma's of problemen bekend. 

We verwachten dat deze honden zich snel aanpassen aan hun nieuwe leven. Dat wil echter niet zeggen, dat het allemaal vanzelf zal gaan.
Iedere rescue hond heeft een geduldige adoptant nodig die zijn verwachtingen bij kan stellen indien nodig. 
Groene' honden zullen bij de meeste gezinssamenstellingen en woonomgevingen passen. Natuurlijk zijn niet alle 'groene' honden hetzelfde. Vraag het adoptie team of de hond van uw keuze bij u past.


De 'gele' hond past bij mensen met net wat meer ervaring. Bij mensen die meer tijd en geduld hebben om de hond de begeleiding te geven die hij nodig heeft.

Een 'gele' hond is in de shelter vaak helemaal op zijn plek, maar het is niet bekend hoe hij in een nieuwe woonomgeving reageert. Misschien heeft hij een socialisatieachterstand of moet hij langer wennen. In de juiste situatie, met tijd, geduld en liefde komt het met deze hond helemaal goed. Ook hier geldt dat niet alle 'gele' honden hetzelfde zijn. Vraag het adoptieteam of de hond van uw keuze bij u past.


Sommige van deze honden hebben een heftig leven achter de rug die zijn sporen heeft nagelaten. 

Ze kunnen nog wel wennen aan een leven buiten de shelter, maar alleen bij iemand met ervaring met rescue honden. Of bij mensen in een specifieke situatie: bijvoorbeeld zonder kinderen, zonder andere honden of in een landelijke omgeving. Deze mensen zullen al hun verwachtingen los moeten laten en de hond nemen zoals hij is en hem alle tijd en geduld van de wereld gunnen. De reden voor de paarse ster kan heel specifiek zijn. Vraag het adoptie team om advies als u een  hond op het oog heeft.


Deze honden kunnen eigenlijk hele leuke, makkelijke honden zijn. Lichamelijk zijn ze echter anders dan andere honden.

In Bulgarije raken honden vaak gewond door mishandeling, een auto ongeluk of ze raken misvormd door slechte voeding. De kans op overleven is klein, maar als ze hun weg naar de shelter vinden, worden ze liefdevol opgevangen. Het mooiste zou natuurlijk zijn als ze een fijn thuis vinden bij mensen met ervaring of bij mensen die door de beperking heen kunnen kijken en de hond nemen zoals hij is. Vraag gerust meer informatie op als u meer wilt weten over onze ‘blauwe’ honden. Ook zij hebben recht op een veilig en liefdevol leven.


Deze honden zijn zo getraumatiseerd zijn, door mishandeling, verwaarlozing of andere oorzaken dat zij als vaste bewoner bij RSDR blijven.

Zij zijn niet geschikt voor adoptie of kunnen niet leven als gezinshond.
Zij hebben een veilig en goed leven bij RSDR.