In sommige gevallen wanneer u adopteert via Rudozem Street Dog Rescue is de hond of kat nog niet geneutraliseerd en zal dit gedaan moeten worden door hun nieuwe baasje. Rudozem Street Dog Rescue vind het belangrijk dat dit gedaan wordt. Het heeft zoveel voordelen en uiteindelijk help je je huisdier er mee.

Veel zwerfdieren
Bulgarije en veel andere landen hebben veel zwerfdieren. Een deel van deze dieren zullen eindigen in opvang en shelters van waar ze hopelijk geadopteerd kunnen worden.

Dieren zijn meesters in het ontsnappen en kunnen goed verdwaald raken. Niet geneutraliseerde katten en honden zullen door hun hormonen pogingen doen om te ontsnappen. Ze ruiken de krolse poes of loopse hond al van kilometers ver! Wat als je huisdier ontsnapt en aangereden wordt? Misschien komt je niet geneutraliseerde poes/teefje terug en wat blijkt? Ze is zwanger…

Zelfs de kittens/puppies die je dan gratis of voor een leuk prijsje weggeeft hebben geen garantie dat ze daar voor de rest van hun leven kunnen blijven en geneutraliseerd worden. Uiteindelijk help je zo mee aan het in stand houden van het grote overschot aan ongewenste dieren die veelal in het asiel belanden maar ook op straat.

Door katten en honden te neutraliseren, kunnen zij geen nakomelingen meer krijgen. Geen verassingen als je kat of hond per ongeluk ontsnapt, geen hormonen wat door het lijfje van je hond of kat raast en wat voor enorm veel stress kan zorgen. En een financiële tegenvaller, want ook die kleine kittens en puppies moeten ontvlooid, ontwormd en nagekeken worden door een dierenarts.

Een gezonder leven
Daarbij komt nog dat katten en honden gezonder en langer leven als ze geneutraliseerd zijn. Niet geneutraliseerde dieren zijn vaak gestrest of gefrustreerd. Katers kunnen je huis onder sproeien om hun territorium af te baken en de dametjes zullen klagelijk gaan miauwen. Loopse honden en krolse katten kunnen ook behoorlijk chagrijnig of zelfs agressief worden.

Een geneutraliseerd dier zal ook minder dierenartskosten met zich mee brengen. Natuurlijk zijn kittens en puppies onwijs leuk! Maar wat als er iets mis gaat? Daarnaast moeten ze ook hun nodige vaccinaties hebben.

Voordelen van neutralisatie:

  • Katten/honden zullen door een neutralisatie een hele kleine kans hebben op blaasontsteking en heel veel minder kans op melkklier-   of baarmoederkanker, baarmoederontsteking en cystes.
  • Je zorgt er voor dat het overschot aan ongewenste dieren niet groter wordt.
  • Geen buurkatten aan de deur omdat je poes krols is.
  • Geen gestreste en gefrustreerde huisdieren.
  • Geen onverwachte nestjes. 
  • Geen katten/honden die proberen te ontsnappen om vrouwtjes/mannetjes te zoeken.
  • Minder kans dat je kater je huis gaat onderplassen.
  • Veel minder kans op prostaat- of teelbalkanker.
  • Geen schijnzwangerschap.