BELANGRIJK OM TE WETEN - So wie so alle medicijnen bestemd voor menselijk gebruik altijd eerst contact opnemen met de dierenarts wat mensen ook zeggen.

Kerstversiering gevaarlijk voor je huisdier


Kerstbomen, kerstplanten en de risico's voor onze huisdieren.
• Typische kerstsierplanten zijn maretak en hulst. Maar opgelet, de bessen van beide plantensoorten zijn giftig. De symptomen van vergiftiging zijn speekselvloed, diarree, braken en zenuwstoornissen. Bovendien leidt maretak ook tot hartstoornissen. Als het dier een hoge dosis heeft ingenomen en niet snel behandeld wordt, kan dit de dood tot gevolg hebben.
• Kerstster (poinsettia) is een giftige plant en irriteert het spijsverteringskanaal van het dier en bij langdurig contact ook huid en slijmvliezen. Neem geen risico en houd deze plant goed buiten bereik van uw huisdier. Heeft hij er toch van gegeten, geef hem dan onmiddellijk veel water en norit en ga daarna meteen naar de dierenarts.
• Met de kerstboom moet je voorzichtig zijn. De naalden bevatten veel giftige stoffen. Zet daarom de etensbak niet te dicht bij de kerstboom en laat knaagdieren niet aan de stam knagen.
• In engelenhaar zit glasvezel, dus hang dat niet, of heel hoog in de boom.
• Kerstballen en andere versierselen zijn vaak een uitdaging voor de hond of kat. Wees voorzichtig, een verwonding is zo gebeurd!
• Hang kerstboomversierselen van chocolade ook hoog in de boom. Chocolade is puur vergif voor de hond.

 


LEES OOK HIER EHBO (eerste hulp bij ONGELUKKEN)