Rudozem Street Dog Rescue
geregistreerd onder stichting nummer: 175647065 in Bulgarije

www.streetdogrescue.com - e.mail: streetdogrescu@gmail.com

www.rsdrnederland.nl - e.mail: rsdr.nl.team@gmail.com - telefoon: 0636540457

Help us to help them

Natuurlijk kun je RSDR helpen door een hond of kat te adopteren (onze honden - onze katten ), maar er zijn nog een aantal andere manieren! Onderstaand de verschillende mogelijkheden.

Doe een gift/donatie

RSDR is een non-profit organisatie en werkt in Nederland/België enkel met onbetaalde vrijwilligers. Dankzij de giften/donaties van sympathisanten, kunnen wij straathonden en -katten blijven redden. Wil je een donatie doen? Dit kan rechtstreeks naar Bulgarije t.n.v. Rudozem Street Dog Rescue Bank. rekeningnr: IBAN BG55 STSA 93000016929092 - BIC STSABGSF  .Valuta in euro's. Vermeld dan bij het kenmerk "donatie RSDR". 
 

Sponsor een hond of kat

Niet iedereen kan of wil een hond of kat adopteren, maar je kunt er wel een op afstand sponsoren. Door een vast maandelijks bedrag te doneren, help je mee met de kosten te dekken voor het levensonderhoud van het dier van jouw keuze. Een sponsoring kan al vanaf 10 euro per maand. Voor 20 euro per maand zijn alle kosten van een hond/kat gedekt. Er zijn dus twee (half)sponsors nodig om in alle kosten per dier te voorzien.
Je kunt kijken op onze Engelse website www.streetdogrescue.com onder de  lijst met honden en katten die sponsors zoeken welke honden/katten een sponsor zoeken.

 

Je kunt er voor kiezen maandelijks 10/20 euro te doneren, maar je kan uiteraard ook in een keer voor het hele jaar betalen. De betaling kan op 2 manieren worden voldaan:

 1. Rechtstreekse betaling naar het Bulgaarse rekeningnummer: Bulgarije t.n.v. Rudozem Street Dog Rescue Bank. rekeningnr: IBAN BG55 STSA 93000016929092 - BIC STSABGSF  .Valuta in euro's.  Vermeld hierbij als referentie: “monthly sponsorship NAAM HOND/KAT”
 2. Betaling met Paypal/creditcard via de Engelse website via deze link:

Elke maand ontvang je van RSDR  een recente foto.

Meld je aan als gastgezin

RSDR is altijd op zoek naar goede gastgezinnen in Nederland en België. Dat zijn mensen (in iedere gezinssamenstelling) met veel tijd, die tijdelijk een hond willen opvangen totdat hij/zij een definitief baasje heeft gevonden. Dit kan een hond rechtstreeks uit de opvang in Bulgarije zijn, maar ook een herplaatser. Na screening wordt overlegd wat het beste bij het gezin zou passen, een volwassen hond of juist een pup. Meer informatie over het worden van gastgezin, vind je op deze pagina >>aanmeldformulier<<

Meld je aan als vrijwilliger

RSDR kan bij diverse werkzaamheden vrijwilligers gebruiken, zowel in Nederland, België maar ook in Bulgarije zelf. Lijkt het je leuk om lokaal als vrijwilliger aan de slag te gaan of wil je meer informatie, meld je dan aan via dit vrijblijvende formulier >>aanmeldformulier<<


Wil je in Bulgarije op locatie meehelpen in de opvang? klik dan voor meer informatie over wat de mogelijkheden zijn  >>HIER<<  

Zamel nuttige spullen in

RSDR krijgt geen subsidie en is dus compleet afhankelijk van giften en donaties. Onderstaand overzicht geeft weer welke spullen wij op dit moment goed kunnen gebruiken voor zowel honden als katten: 

 • Voer en snacks voor honden en katten
 • Vlooien-/tekenbestrijdingsmiddel (bij voorkeur Frontline en Advantix voor honden tot 40 kg)
 • Wormenkuren
 • Speelgoed
 • Verzorgingsspullen en andere accessoires (zoals shampoo, oor- en oogreiniger, nagelknippers etc.)
 •  Antibiotica / pijnstillers / ontsmettingsmiddelen / puppytrainingsmatjes / kragen die gebruikt zijn na operatie 
 • Calmivet (rustgevende tabletjes)
 • Wollen dekens en fleece dekens (geen dekbedden)

Heb je spullen die je wilt doneren? Dan kan je ons een berichtje sturen via rsdr.nl.team@gmail.com

Zamel voer en snacks in

Het voer is een enorme kostenpost voor RSDR. Per twee weken wordt er ongeveer 1000 kg hondenvoer en 100 kg kattenvoer opgegeten. We hebben regelmatig de mogelijkheid om voer en spullen mee te geven aan onze hondenchauffeur, zodat hij het bij de shelter af kan geven en soms kunnen we palletvervoer regelen. Het meegeven van voer kan de kosten voor RSDR flink verminderen en is dan ook heel erg welkom. Succesvolle voerinzamelacties kunnen worden gehouden bij dierenwinkels of supermarkten. Wil je samen met een andere vrijwilliger een keer een hele of halve dag bij een plaatselijke winkel een inzamelingsactie houden? Laat het ons weten en wij mailen je de flyer en maken een evenement aan op Facebook.

Maak reclame voor RSDR

Onder deze link FLYERS zijn algemene flyers te vinden van RSDR die overal verspreid mogen worden. Denk aan lokale dierenartsen, dierenwinkels, supermarkten of in scholen. “Like” en deel onze facebookpagina RSDR Nederland of RSDR België bij al je facebookvrienden. Heb je een leuke reclameactie bedacht voor RSDR, laat het ons vooral weten!

Wat je verder nog kunt doen

 • Fondsen werving:  heb je een leuk idee om fondsen te werven, of wilt je  zelf iets organiseren laat het ons weten.

 • Mond op mond reclame:  Vertel iedereen over de RSDR, deel oproepen e.d. van ons op je  facebook.

 • Spreekbeurt op school: wil je op school een spreekbeurt over RSDR houden neem dan contact op met ons voor informatie materiaal.
 • Doneer spullen voor de veiling: We houden regelmatig een veiling waarbij de opbrengst naar onze dieren gaat. Misschien heb je nog spullen of een ander ludiek idee voor de veiling?