Advies voor nieuwkomers - de eerste paar weken / maanden.

Verwacht geen kant en klare hond

De begin periode

Wij leggen de nadruk voor de komende weken/maanden op om zo langzaam
mogelijk te beginnen, ervoor te zorgen om het dier zo langzaam mogelijk te laten wennen aan zijn/haar nieuwe thuis, zo langzaam mogelijk te laten wennen aan wandelingen buiten.

Sommige dieren kunnen de "ïndruk" wekken dat er niets aan de hand is en zij zich prima voelen, voor sommigen is dat kopie gedrag, maar als het te snel gaat en zij te vroeg worden blootgesteld aan teveel prikkels zij zich gaan terug trekken.
Dus zorg ervoor zo langzaam mogelijk te beginnen, zodat zij langzaam wennen aan uw huis, uw familieleden en alle andere huisdieren in de komende weken.

Wandelingen met de hond

De eerste paar dagen voor uw hond, heeft hij/zij nodig om te wennen aan hun nieuwe thuis en omgeving en is de tuin of dichtst bij zijnde uitlaat mogelijk voor een wandeling voldoende zodat hij/zij kan wennen en zich thuis kan gaan voelen.
Als u gaat beginnen met wandelen ga een kort rondje lopen en zo min mogelijk keer per dag, ga niet gelijk een uur wandelen. Dit is te snel voor hen. Houd deze korte wandelingen van 10/15 minuten, houd dit 1 tot twee weken vol(sommigen hebben langere tijd nodig).
Zo leren zij de omgeving en uw buurt kennen, ze kennen geen echt druk verkeer en luidruchtige mensen!
Voor de hond kan uw buurt overweldigend zijn en hij/zij zal een aantal keer stoppen voor een paar minuten en niet bewegen. Zo neemt hij/zij alles op wat er in de omgeving gebeurd.
Ze doen dit door te ruiken, te horen en te kijken. Door te stoppen meerdere keren geeft u ze een kans dit in zich op te nemen. Door de korte wandelingen zal hij/zij geleidelijk wennen.

Na een paar weken kunt u een groter rondje lopen en de wandel tijd verlengen.
Zorg ervoor dat u in het begin de slip lijn (goed)gebruikt, veiligheidstuig om en GPS tracker om(let erop dat de batterij opgeladen is en zeker de hond aan uw lichaam met een zogenaamde politielijn) voor de veiligheid en laat uw niet te vroeg los lopen. Er moet een band en vertrouwen opgebouwd worden voordat u uw dier vrij kan laten. We hebben meegemaakt dat een paar dieren te vroeg werden vrijgelaten en hierdoor ontsnapten.
Ook in eigen tuin of op erf de hond de eerste tijd niet los van de lijn laten.
Wij hebben helaas meegemaakt dat een dier ontsnapte in Nederland waarvan dit helaas verkeerd is afgelopen dit wil niemand meemaken en heeft zo'n impact op baasjes en iedereen die ermee te maken heeft.
Dus wees waakzaam en voorzichtig in die eerste paar weken/maanden.

Introductie van uw dier aan andere familieleden en al aanwezige huisdieren.

Wij adviseren altijd een goede langzame gewenning en kennismaking met een positieve associatie bij
het voorstellen van een nieuw dier aan kinderen en andere huisdieren.
Lees hiervoor het volgende artikelen zij geven goed advies over het introduceren.
Hier vind u tips en informatie introductie huisdier

Eten

Voor de eerste paar dagen/week adviseren wij gekookte kip en witte rijst aan, om een verstoorde stofwisseling te regelen van de lange reis en eventuele stress, en daarna geleidelijk het voedsel introduceren wat u wilt gaan geven.

Vaccinaties

Onze dieren zijn allemaal gevaccineerd tegen Dhppi(hondenziekte, adeno, parvo en parainfluenza), Rabiës(hondsdolheid) en Lepto(rattenziekte), dit kunt u terug vinden in het paspoort, hier staat ook de datum wanneer deze herhaald moet worden.

Ontwormen

Onze dieren worden regelmatig ontwormd, dit wordt ook gedaan vlak voor vertrek. Dit kunt u terugvinden in het paspoort.
Wij raden aan om de hond regelmatig te ontwormen ga hiervoor voor advies naar uw dierenarts.

Vlooienbehandeling

Onze dieren worden regelmatig behandeld tegen vlooien en andere parasieten, dit wordt ook gedaan vlak voor vertrek. Dit kunt u terug vinden in het paspoort.
Wij raden aan om de hond regelmatig te behandelen tegen vlooien en teken ga hiervoor voor advies naar uw dierenarts.