Bij onze 'groene' katten zijn geen trauma's of problemen bekend. 

We verwachten dat deze katten zich snel aanpassen aan hun nieuwe leven. Dat wil echter niet zeggen, dat het allemaal vanzelf zal gaan.

Iedere rescue kat heeft een geduldige adoptant nodig die zijn verwachtingen bij kan stellen indien nodig. 

Groene' katten zullen bij de meeste gezinssamenstellingen en woonomgevingen passen. Natuurlijk zijn niet alle 'groene' katten hetzelfde. Vraag het adoptie team of de kat van uw keuze bij u past.

 

De 'gele' kat past bij mensen met net wat meer ervaring. Bij mensen die meer tijd en geduld hebben om de kat de begeleiding te geven die hij nodig heeft. Een 'gele' kat is in de shelter vaak helemaal op zijn plek, maar het is niet bekend hoe hij in een nieuwe woonomgeving reageert. Misschien moet hij langer wennen. In de juiste situatie, met tijd, geduld en liefde komt het met deze kat helemaal goed. Ook hier geldt dat niet alle 'gele' katten hetzelfde zijn. Vraag het adoptieteam of de hond van uw keuze bij u past.

Sommige katten hebben een heftig leven achter de rug die zijn sporen heeft nagelaten. Ze kunnen nog wel wennen aan een leven buiten de shelter, maar alleen bij iemand met ervaring met rescue katten. Of bij mensen in een specifieke situatie: bijvoorbeeld zonder kinderen, zonder andere honden/katten. Deze mensen zullen al hun verwachtingen los moeten laten en de kat nemen zoals hij is en hem alle tijd en geduld van de wereld gunnen. De reden voor de paarse ster kan heel specifiek zijn. Vraag het adoptie team om advies als u een  hond op het oog heeft.

 

Katten met een blauwe ster kunnen eigenlijk hele leuke, makkelijke katten zijn. Lichamelijk zijn ze echter anders dan andere katten. In Bulgarije raken katten vaak gewond door mishandeling, een auto ongeluk of ze raken misvormd door slechte voeding. De kans op overleven is klein, maar als ze hun weg naar de shelter vinden, worden ze liefdevol opgevangen. Het mooiste zou natuurlijk zijn als ze een fijn thuis vinden bij mensen met ervaring of bij mensen die door de beperking heen kunnen kijken en de kat nemen zoals hij is. Vraag gerust meer informatie op als u meer wilt weten over onze ‘blauwe’ katten. Ook zij hebben recht op een veilig en liefdevol leven.

 

De "rode" ster geeft aan dat deze katten zo getraumatiseerd zijn, door mishandeling, verwaarlozing of andere oorzaken dat zij als vaste bewoner bij RSDR blijven en niet geschikt zijn voor adoptie of kunnen leven als gezinskat.

Zij hebben een veilig en goed leven bij RSDR