NOODKREET: help ons de opvang redden!

For previous updates on the shelter registration progress please go to

https://www.youcaring.com/rudozemstreetdogrescue-748196

update april 2017

Report on RSDR Situation 2017
PDF – 3,3 MB 447 downloads

Shelter Update 14-04-2017 – TOT ZOVER INGEZAMELD - € XXXX
BEOOGD DOEL - €53.862,00
DONEREN KAN OP: www.youcaring.com/saveourshelter
RSDR heeft nu een nieuw inzameldoel voor onze ‘Save our Shelter Campaign’ om sluiting van RSDR te voorkomen en de adoptieritten doorgang te kunnen laten vinden. We hebben een tweede offerte voor de verbouwing ontvangen en we moeten €53.862,00 inzamelen om de verbouwing van de binnenkant van de shelter af te ronden.
RSDR heeft in februari 2017 overleg gehad met een aannemer om een schatting te maken van de kosten voor de rest van de verbouwing van de shelter. Na langer dan een maand wachten ontvingen we op 22 maart een offerte van een aannemer waar we eerder mee gewerkt hadden. De aanneemsom zou 120.000 Lev (ongeveer €61.341) bedragen. Helaas was dit een beknopte offerte zonder kostenspecificatie en er werd ons gezegd dat dit niet inclusief het bouwen van de binnenkennels was. Het bedrag leek heel hoog, dus hebben we een andere aannemer benaderd om offertes te vergelijken.
Aangezien de RSDR shelter in de bergen van Rudozem ligt, dichtbij de Griekse grens, is het moeilijk om goede geregistreerde aannemers te vinden in zo’n afgelegen gebied. Na doorzoeken met een contactpersoon hebben we nu een offerte ontvangen van een andere aannemer die een gunstigere prijs vraagt en een specificatie van de kosten heeft gegeven. Zij vragen 97.894,43 Bulgaarse Lev (ongeveer €50.046,97) en dat is inclusief het maken van de binnenkennels.
Als we alle tot zover gemaakte kosten optellen en daarbij de offerte van de nieuwe aannemer voor de rest van de renovatie, zijn de totale kosten 105.215,43 Bulgaarse Lev (ongeveer €53.862,00).
Een overzicht van de door ons gemaakte kosten voor de verbouwing van de shelter staat op: http://www.streetdogrescue.com/shelterrenovations.htm
Voertuig Registratie Nieuws – We zijn nog steeds in afwachting van een bericht van de autoriteiten in Sofia m.b.t. de registratie van het voertuig en dat zal hopelijk volgende week zijn. Als alles goed gaat hopen we een datum voor de inspectie te kunnen plannen.
Wil iedereen ons alstublieft helpen door te doneren voor onze inzamelactie of door de pagina te delen met familie en vrienden? We zijn over de helft van ons streefbedrag, blijf doneren, zodat we de shelter gerenoveerd krijgen en de geadopteerde dieren zo snel mogelijk naar hun nieuwe thuis kunnen.
Wilt u alstublieft doneren op:
www.youcaring.com/saveourshelter

 

Een update over de renovatie:
"we zijn overweldigd door de gulheid van alle donaties. De wetswijziging is ons op maandag 30 januari verteld en de fundraisingcampagne is op 1 februari gelanceerd. We hadden echt nooit gedacht dat we binnen 5 dagen het geschatte doel van 25.000 euro zouden halen. Een bewijs dat wij echt de allerbeste volgers en supporters hebben ;) We kunnen jullie niet genoeg bedanken en dankzij dit bedrag zijn we al een hele stap verder in de registratie van de opvang.

We moeten er wel bij zeggen dat dit een geschat streefbedrag is, omdat we alvast de fundraising wilden opzetten en niet nog langer wilden wachten. Op die manier konden we immers vast beginnen met de verbouwing en spullen aanschaffen. We hebben nu alles op een rijtje gezet met de minimum vereisten die we van de dierenarts (van het ministerie) hebben gehad en hebben gesprekken gehad met bouwbedijven voor offertes. Zodra we dit allemaal binnen hebben, is het beeld helemaal compleet. Diane, Tony en het hele team in de opvang werken elke avond tot heel laat door om zoveel mogelijk te doen alvast. De onderzoeks/quarantaine ruimte is al klaar. De vriezer staat en op een onderzoekstafel en een aantal benches na, hopen we dat dit voldoet aan de eisen.

Wat er verder nog moet gebeuren zijn nieuwe wanden, plafonds, vloeren, het vervangen van kennels, goede afvoer en loodgieterwerk. Daarnaast moeten er archiefkasten komen.

Een van de belangrijkste dingen is dat we de wanden, vloeren en kennels moeten vervangen met waterafstotend materiaal. Onze stenen vloer is nu deels gebroken en heeft cementen delen. De muren zijn van kapot pleisterwerk en stenen en de kennels zijn van hout en gaas. Hier zullen de meeste kosten in gaan zitten. Het is immers een grote ruimte die gedaan moet worden. Ook moeten we wanden zetten om extra kamers te maken.

We hopen dat als we het minimale van de vereisten voldoen, dat we de rest van de verbouwing binnen een bepaald tijdsbestek (later) mogen voltooien."

Wil je ook een steentje bijdragen? Doneren van een kleine bijdrage wordt enorm gewaardeerd! Dit kan via de internationale fundraisingcampagne http://www.youcaring.com/saveourshelter

 
of via ons Nederlandse rekeningnummer NL13INGB0008654223 (vanuit het buitenland: BIC INGBNL2A) o.v.v. RSDR t.n.v. D. Beijer, Amsterdam.

 

 


Aankomende zondag(5 februari 2017) zou er een bus vol met geadopteerde dieren in Nederland en België aankomen. Helaas is deze op het allerlaatste moment door een wijziging in de Bulgaarse wetgeving geannuleerd.

Ondanks dat RSDR namelijk al jaren een vergunning heeft om dieren te houden en officieel als stichting is geregistreerd, wil de overheid opeens dat wij onze opvang officieel laten registreren als asiel. Om dit te realiseren moet nu eerst het laatste stuk van de opvang met spoed verbouwd worden.

We hebben sinds 2009 al meer dan 1.500 dieren gered van de Bulgaarse straten, maar zonder de benodigde TRACES certificaten kunnen ze niet reizen. We hebben dus jullie hulp nodig, nu meer dan ooit. De opvang is vol, de dieren zijn geadopteerd en kunnen reizen, maar mogen niet reizen. Dieren op straat kunnen niet opgenomen worden door RSDR zolang er geen plekken vrijkomen.

We hebben dus geld nodig. Veel geld. Alsjeblieft help ons. Als iedereen toch een paar euro zou doneren hebben we al een enorm bedrag. We vragen niet graag om geld maar als je overwogen hebt een keer te doneren dan is dit het moment. We kunnen het niet alleen. Help ons levens redden, alsjeblieft! De nood is nog nooit zo hoog geweest!

Doneren kan op de Engelse fundraisepagina met een creditcard of paypall via deze link:https://www.youcaring.com/rudozemstreetdogrescue-748196

Of als u geen credit kaart of paypal account hebt via ons Nederlands bankrekeningnummer
 t.n.v. Diane Beijer, Amsterdam. rekeningnr: NL13INGB0008654223(Vanuit het buitenland: BIC INGBNL2A. ) o.v.v. renovatie

Foto album  voortgang renovatie RSDR shelter https://www.facebook.com/rudozemstreetdogrescue/photos/?tab=album&album_id=482861104263

 

Elke gift is weer een stapje dichterbij een goed leven voor onze dieren, wij zijn dankbaar voor alle giften groot en klein

 

Renovatieoverzicht