Ik hou van haar en zij houd van mij

november 2019

Toen Izzy naar Nederland kwam was ik nog vrijwilliger bij RSDR en pleegmama voor de hondjes. De aankomsten waren toen nog bij mij.

Haar geschiedenis is, dat de moeder een straathond is die bevallen was van haar pups in iemands tuin. Mensen kwamen Izzy en haar zusjes afgeven bij de shelter, de moeder was al een week niet gezien en de pups huilden heel de dag van de honger.  

Een jaar lang heeft zij in de shelter geleefd tot zij op 13 december 2015 eindelijk naar Nederland mocht er was een pleeggezin gevonden die haar een kans wilde geven op een goed thuis.

Helaas dit liep anders de dame die de pleegzorg op zich had genomen kon het allemaal niet aan en vanaf dat Izzy de deur uit was op zondagmiddag de aankomst,  is er constant contact geweest tussen het pleeggezin en RSDR. De volgende ochtend na aankomst kreeg ik een telefoontje van Ineke en er werd besloten om Izzy terug te halen zij kwam bij mij in pleegzorg. 

Izzy was bij terugkomst helemaal in paniek en enorm angstig voor alles en iedereen, zo was zij niet aangekomen nog geen 24 uur daarvoor. Zij was verlegen maar niet bang van mensen en honden. Wat een verschil en wat was haar overkomen in 24 uur, ik zal het nooit weten mijn hart brak wat een hoopje ellende. 

Ik heb haar in een mand gelegd en ben dagen bezig geweest met haar met de hand voeren en te laten drinken, s'avond nam ik haar mee naar bed en sliep zij bij mij zodat zij zich veilig voelde. 

Al met al heeft het maanden geduurd voordat zij zich zo veilig ging voelen en meer vertrouwen in mij en de mensen om mij heen kreeg om door de woonkamer te lopen. 

Izzy is nu vier jaar bij mij en alles is goed gekomen, ze is een ondeugende rakker en voor bekenden een super lieve sociale hond geworden, ook kinderen vind ze super. Bij vreemden kijkt zij eerst de kat uit de boom maar dat mag, ik vertrouw ook niet iedereen zal ik maar zeggen.

Ik heb nooit geen spijt gehad van mijn beslissing dat Izzy bij mij mocht blijven.

We kunnen elkaar niet meer missen. Ik hou van haar en zij houd van mij.

Veel liefs van Izzy en Jenny