Een vriendinnetje voor het leven! 

juli 2019

 

Door wisselende werkschema’s kregen we tijd voor een hondje. Ik kon niet meer wachten en begon meteen met zoeken. Toen we tijdens het zoeken op de site van RSDR terecht kwamen en ik Chica hier zag was ik meteen verkocht.

Toch vond ik een hondje uit het buitenland wel spannend. Het werd onze eerste hond en we hadden beide geen ervaring met buitenlandse honden. Het idee dat Chica al in een gezin in Nederland zat en nog erg jong was sprak ons erg aan!

 

Al snel hadden we een formulier ingevuld en was er telefonisch contact. Hierna volgde het huisbezoek. Dit leek me best spannend maar was eigenlijk juist erg prettig. We kregen meer informatie en zo groeide we steeds meer naar het idee van een hond in huis toe! Binnen een week zouden we gaan kijken bij Chica. 

Toen we binnenkwamen was het eerste dat ik zei: ‘ Wat is ze klein!’ Een echte pup die het super goed kon vinden met de andere honden uit het opvanggezin. Wat afwachtend naar ons toe maar nadat ze pas een paar dagen bij het opvanggezin zat had ze hier al een echte band mee. Tijdens het wandelen zocht ze deze toenadering ook bij ons. Al snel werd duidelijk dat Chica ons eerste hondje zou worden!

Een week later (ik kon bijna niet wachten) haalden we haar op! 

Best gek ook want ze was erg gewend in het opvanggezin. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij rustig kennis met haar konden maken voordat we definitief besloten haar op te halen. 

In de auto lag ze meteen lekker te slapen en ze wende ook snel aan ons tijdens de lange autorit. Eenmaal thuis ging het bijna vanzelf. Spelen, wandelen, knuffelen, iedereen ontmoeten en vooral de boel verkennen! Zindelijk worden, dat moest ze wel nog even leren.

Vrijwel meteen startte de puppy cursus, een wekelijks moment waar we allemaal van genoten. Chica is erg leergierig en wij leerden hier ook erg veel. Ze richtte zich steeds meer op ons en hield ons zo goed in de gaten dat ze al vrij snel los kon lopen. Dit maakte het plaatje compleet. Inmiddels is ze al drie diploma’s verder en doordat we het allemaal zo leuk vinden is ze zeker nog niet uitgeleerd.

Huishoudelijke taken zoals stofzuigen, daar houdt ze niet zo van. Waarschijnlijk is ze bang dat ze mee moet gaan helpen. Vanaf het begin namen wij haar vaak mee naar verschillende plekken en dit zorgt ervoor dat ze dit nu allemaal prima doet. Zelfs over het station of door de drukke stad lopen is geen probleem, de aandacht vindt ze dan juist erg leuk. 

Niet alleen door ons, maar door de hele familie is ze in het hart gesloten! Ons kleine draakje dat iedereen met haar streken aan het lachen maakt. 

Een gouden mandje heeft ze niet want al haar manden eet ze graag op. Ook haar speelgoed heeft veel te verduren en er is weinig leukers dan onze slippers en pantoffels zoeken en om dan vooral te kijken alsof ze niet weet wat er is gebeurd. Voor ons is Chica een vriendinnetje voor het leven, een leuke puppy die veranderd in een grote puber en ze is zeker niet meer weg te denken voor ons!