geslacht: vrouwelijk
geboren: ± 2009

205geel-35.jpg

Hoe ouder hoe liever, geldt zeker voor Brownie. Zo lief zelfs, dat ze van 'vaste bewoner' naar 'geschikt voor adoptie' ging. Hoe triest is het dan dat Brownie een gezwel kreeg onder haar keel en de dierenartsen in Bulgarije haar niet konden helpen. Gelukkig was er in Nederland iemand die haar wilde opvangen, zodat ze toch kans maakte op adoptie. Maar eerst moest er natuurlijk wat aan dat gezwel gedaan worden. Al voordat ze de bus in ging, hebben we een dierenarts gevonden die vertrouwen had in een succesvolle operatie en zodra Brownie wat was bijgekomen van de reis, werd ze geopereerd. Helaas bleek het gezwel een kwaadaardige tumor, gelukkig waren er geen cellen gevonden in de lymfen.
In februari 2020 vond Brownie een eigen thuis en heeft zij nog een tijd mogen genieten van een leven als huishond met een fantastische familie om haar heen. 


Hoe Brownie bij RSDR is gekomen

In september 2009 werd Brownie voor het eerst gezien door RSDR. Het was een echte zwerfhond en niemand kon bij haar in de buurt komen, ze was niet benaderbaar. Brownie moest leren de mensen van RSDR te vertrouwen en daarom legden zij steeds voedsel voor de poort.

Maanden later zagen ze dat Brownie zwanger was. Tony en Diane waren bang dat zij pups zou krijgen in het bos en dat deze het zelfde leven als haar tegemoet zouden gaan. Het lukte hen Brownie binnen de poort te lokken waarna Brownie is bevallen van een pup in de kelder.

Brownie heeft een tijd in het onderhuis geleefd samen met een aantal andere honden. Na een tijdje kwam ze Tony en Diane blij begroeten, maar als je plotselinge bewegingen maakte, raakte zij nog steeds volledig in paniek. Het zou nog een hele tijd duren voordat ze mensen volledig vertrouwd.

pup
Todd NL ✞