geslacht: mannelijk
geboren: ±25-05-2012
gesteriliseerd/gecastreerd: ja
grootte: middel
gevaccineerd: ja
gechipt: ja
verblijfplaats: RSDR
plaats: Rudozem


kan bij katten: onbekend

Beschrijving vanuit de RSDR opvang 

Zorro is blind. Ondanks dit is Zorro een lieve en gelukkige hond. Hij begroet mensen door goed te snuiven en zijn kop tegen je aan te drukken. Ontmoetingen met vreemden zijn ook geen probleem.
Hij heeft een erg goed karakter. 's Ochtends is de kennel van Zorro vaak schoon, daarom denken wij dat hij vlot zindelijk kan worden in een huiselijke omgeving. Tijdens de wandeling loopt hij netjes mee. Hij blijft op het pad en voelt zelf waar het pad ophoudt, omdat de randen daar wat omhoog lopen.

Wil je Zorro adopteren dan zal je veel tijd voor hem moeten vrijmaken om hem vertrouwd te maken met zijn nieuwe omgeving. Alle rescuehonden hebben baat bij regelmaat en voorspelbaarheid, maar bij Zorro is dat nog belangrijker. Hou vast aan een vast dagritme en dezelfde wandelrondjes, dan went hij het snelst.

Hoe Zorro bij RSDR is gekomen 

Op 12 oktober 2012 zag Tony een kleine pup in paniek heel hard rennen in het midden van de weg. Ze stopten gelijk en sprongen uit de auto, de pup achterna. Een paar dagen ervoor was een andere pup gevonden Kissinger en op 13 februari nog 1(Dewi), ze lijken sprekend op elkaar en zelf de leeftijd dus vermoedelijk zijn het nest genootjes. Zorro was heel erg mager en hongerig. Hij was echt verschrikkelijk bang van mensen. Na verloop van tijd begon hij de mensen van RSDR te vertrouwen. Hij bleek een lieve pup die heel sociaal is naar de volwassen honden.

In de zomer van 2013 zag Tony ineens een groene reflectie in Zorro zijn ogen. Zijn gezichtsvermogen is langzaam aan verslechterd en uiteindelijk is hij volledig blind geworden. Ondanks dit kan hij zich prima behelpen in de shelter met de andere honden en zijn omgeving.

Dewi UK
Kissinger UK