We hebben goed nieuws! Na een lange periode van stilte, kunnen er binnenkort weer honden naar Nederland komen! Mail ons voor meer info.

Home » PEPPA PIG(PETA)

geslacht: vrouwelijk
geboren: ± 30 november 2016
gesteriliseerd/gecastreerd: ja
ras: kruising
grootte: middel
gevaccineerd: ja
gechipt: ja
verblijfplaats: RSDR shelter
plaats: Rudozem


Omschrijving Peta (Peppa Pig)

Peta is door Diane en Tony mee naar het woonhuis genomen omdat ze zo zwak was. Haar koosnaampje werd Peppa Pig, naar de tekenfilm. Peta is inmiddels een grote, gezonde dame. We plaatsen haar wel alleen bij ervaren adoptanten. Zij is opgegroeid met andere honden en katten. Doordat ze in huis heeft gewoond, verwachten we dat ze snel zindelijk kan worden.

Hoe Peppa(Peta) bij RSDR kwam

28 december 2016 - In een ander dorp, zo'n 7 uur rijden vanaf Rudozem, helpen een man en vrouw ook straathonden en katten door ze op te vangen en te steriliseren/castreren. Deze man, Tom, vroeg RSDR of ze konden helpen met een moederhond en haar pups. Gisterochtend toen Tom zijn ronde deed in hun dorp, zag hij namelijk een moederhond vastgebonden aan een hek, zo strak dat ze zich niet kon bewegen of zelfs maar gaan zitten. Na wat speurwerk vond hij haar pups in een afgesloten vuilnisbak een eind verderop... Tom heeft vervolgens dat hele eind gereden naar het asiel van RSDR met de moeder en pups. Hij is bij hen gebleven totdat ze helemaal op hun gemak waren. Met veel pijn in zijn hart heeft hij vervolgens afscheid van haar genomen. De andere pups hebben het helaas niet overleefd, maar Peta heeft het gered.

Moeder van Peppa, Maisie