geslacht: vrouwelijk
geboren: ±  20 december 2010
verblijft: RSDR shelter
plaats: Rudozem(Elhovets)

394

Hoe Nita bij RSDR is gekomen

Nita werd gered uit het bos met haar broers Zack en Kenai, in februari 2011, de pups waren een paar maanden oud. Nadat zij geleerd hadden om mensen te vertrouwen werden ze steeds vriendelijker en vrolijker en na een tijdje goed gevonden om naar een baasje te gaan.

Zack NL ✞
Kenai NL

Het verhaal waarom Nita na adoptie met spoed terug moest naar Bulgarije
Nita werd in juni 2011 geadopteerd en ging naar Nederland. Toen Nita ouder was werd het duidelijk dat ze een groot prooi instinct had.
Nita had een kip gedood en viel een schaap aan, maar in plaats haar aan de riem  te houden  besloot haar familie dat ze weg moest zij wilden haar niet houden. Er werd zelfs gesuggereerd dat zij zou moeten inslapen. ipv herplaats worden,
Nita is een mooi meisje wier enige misdaad was, haar natuurlijke instincten volgen. Op geen enkele manier konden we haar laten inslapen. Er werd geen beschikbaar pleeggezin gevonden, zodat we meteen plannen hebben gemaakt zodat zij terug gebracht werd naar ons.
We hadden geluk dat er een adoptie reis was gepland en regelde voor Nita een afspraak waar zij opgehaald zou worden. We zijn onze teamleden Ineke en Jenny erg dankbaar, die een lange rit hebben gemaakt om naar Nita te gaan en haar op te halen.
We kregen te horen dat Nita heel bang zou zijn van mensen die ze niet kent. Ze kwam aan in de shelter heel bang en in de war.
Voordat ze arriveerde kregen we te horen dat de politie had bevolen dat Nita ingeslapen zou moeten worden, omdat ze los had gelopen en  vee zou aanvallen. Een kopie van haar paspoort en de bevestiging dat ze terug bij ons is moesten wij aan de politie in Nederland sturen..


De dag na Nita's aankomst, was ze een totaal ander meisje. Ze herkende ons allemaal en was zo blij om ons te zien en heel
ontspannen met ons. Ze houdt van haar wandelingen en kan nu veilig rennen in de buiten ren van de shelter.