Home » HERCULES

rodester-3.jpg

geslacht: mannelijk

geboren: ±  onbekend

ras: Karakachan

grootte: groot

gevaccineerd: ja

gechipt: ja

verblijfplaats: RSDR shelter

plaats: Rudozem


Hercules leefde vele maanden op straat voordat wij erin slaagden om hem naar huis te lokken in de zomer van 2010.

Toen we hem voor het eerst zagen kon niemand bij hem in de buurt komen, het duurde maanden voordat Tony dicht genoeg bij hem kon komen om voer voor hem neer te zetten. Uiteindelijk kwam hij naar Tony toe voor eten, maar het duurde nog heel lang voordat hij hem kon aanraken.

Wij waren erg bezorgt om hem en bang dat hij  dood geschoten zou worden of aangereden door een auto, op een bepaald moment zagen we hem een run nemen om een oudere vrouw aan te vallen, gelukkig had hij zoveel vertrouwen gekregen en respect voor Tony dat hij stopte toen deze een harde schreeuw gaf. Maar hij vertrouwde ons nog niet zover dat we een halsband om konden doen.

Uiteindelijk slaagde Tony erin hem zover te krijgen dat hij ons volgde naar huis en elke dag ging het een beetje beter maar ook dwaalde hij vaak weer terug in zijn oude gedrag, we wisten dat we heel voorzichtig met hem moesten zijn en dat hij waarschijnlijk nooit geadopteerd zou kunnen worden.

 

Hercules is een zuivere >KARAKACHAN< een ras dat wordt gebruikt om een kudde te beschermen en te bewaken en zijn niet vriendelijk naar vreemden. Ze kunnen fantastische  familie honden worden en zijn zeer trouw en beschermend over hun familie, kinderen en kleinere dieren die ze kennen, maar het is belangrijk om ze goed te socialiseren terwijl ze pup zijn.

We vermoeden dat Hercules is gebruikt om een kudde te bewaken en nooit gesocialiseerd is, hij vertrouwde vooral Tony en Diane accepteerde hij in zijn buurt, maar niemand anders van de familie kon bij hem in de buurt komen. Hij zou iedereen aanvallen die voorbij zou lopen als er geen hek tussen zou hebben gezeten. 

Hij is geweldig met jonge honden en pups het is een plezier om naar te kijken als je hem ziet spelen, hij voelt zich nu veilig en is meer ontspannen en we leren hem om meer familieleden te accepteren. Een manier hoe wij dit doen is om de jongens met hem te laten lopen.

MAART 2011 - Na het lopen met Hercules  was Luke(jongste zoon van Antony en Diane) in staat om hem aan te raken, dit was een hele doorbraak want op een bepaald moment was het gewoon niet veilig voor hem om de tuin in te gaan als Hercules daar was.