Home » KATTEN » Vaste bewoners

Hoe Sunny bij RSDR is gekomen

30 november 2017

Toen Tony terug reed van het asiel naar huis, zag hij dat auto's in beide richtingen iets op de weg meden. Toen hij dichterbij kwam, zag hij deze kleine midden op de weg zitten.

Hij  stopte en stapte uit en verwachtte dat ze zou wegrennen. Maar ze liet zich oppakken en hij voelde dat ze vel over been was, gewoon een skelet onder haar dikke jas en ze had het heel koud.

We weten niet of ze een infectie heeft, dus nu os ze in een kamer boven in het huis en wordt verzorgd door Liam en Monika de zoon en schoondochter van Diane en Tony.


Bij RSDR sinds 15 april 2017

Ella was bevallen van haar kittens samen met Julia rond 3-4-2017 in de hal van een appartementen gebouwwaar de moeder van één van de jongens die in de shelter werkt woont.  Beide poezen zorgen voor de kittens. Op een geven moment werd het gevaarlijk als iemand de deur open zou laten dan was het risico groot dat ze naar buiten de weg op zouden lopen. Daarom besloot Tony op 15 april om de moeders met kittens mee te nemen naar de opvang.


Bij RSDR sinds 15 april 2017

JULIA was bevallen van haar kittens samen met Ella rond 3-4-2017 in de hal van een appartementen gebouwwaar de moeder van één van de jongens die in de shelter werkt woont.  Beide poezen zorgen voor de kittens. Op een geven moment werd het gevaarlijk als iemand de deur open zou laten dan was het risico groot dat ze naar buiten de weg op zouden lopen. Daarom besloot Tony op 15 april om de moeders met kittens mee te nemen naar de opvang.


Bij RSDR sinds september 2016

ZIGGY  is gevonden bij de vuilcontainers, hier laten wij altijd voedsel achter voor de kittens, hij was gewond aan zijn oog en had direct hulp nodig. Met een vangkooi is het gelukt hem te vangen samen met 1 volwassen kater en 2 kittens.


Bij RSDR sinds december 2016

HARLEY-QUINN De jongens van de shelter hebben haar gered samen met zusje en broertjes. Hun moeder een wilde poes had haar 5 kittens uit hun schuilplaats gehaald en de jongens zagen dat 1 kitten gelijk dood gereden werd. Zij zeiden het is voor hun geen goed leven op straat en hebben ze naar de shelter gebracht.


Bij RSDR sinds september 2016

LITTLE OLAF  werd gevonden door Olaf en Hanneke zij waren in Bulgarije om vrijwilligers werk te doen in de shelter.

Kleine Olaf was alleen en sloot gelijk vriendschap met Olaf ze konden hem echt niet achterlaten en hebben gelijk Tony gebeld. 


Bij RSDR sinds 8 oktober 2016

SHEBA was geadopteerd maar had vlak voor vertrek naar Nederland  een terugval en bleek ziek te zijn ook werd er een bobbel gevoeld bij haar, dit bleek een abces te zijn. Zij mocht dus niet reizen, nu zijn we een tijd verder en is zij behandeld door een dierenarts. Zij bleek een ernstig ontstoken baarmoeder te hebben en uit bloedonderzoek kwam uiteindelijk ook voor de dag dat zij een parasiet bij zich droeg. Inmiddels zijn haar bloedwaarden weer helemaal goed Parasiet en ontsteking zijn verdwenen. Bij het onderzoek kwam ook haar leeftijd ter sprake en de dierenarts schat aan haar conditie en haar gebit dat zij geen 3 maar hoogstwaarschijnlijk een stuk ouder is tussen de 6 / 8 jaar oud. Maar dit is echt een schatting omdat zij waarschijnlijk een heel zwaar leven heeft gehad en nooit goede en voldoende voeding heeft gehad.  Sheba blijft bij RSDR en heeft nu een rustig goed leven. 


Bij RSDR sinds 2 september 2016

PIXIE, Op 2 september 2016 waren wij op de plek bij de vuilcontainers waar wij altijd de katten voeren, wij waren verrast want er was nog een kitten bij gekomen. Het was echt nodig de rode kater te vangen zijn huid uitslag maakte hem gek en ook de kitten met het beschadigde oog.

Aan het eind van de dag slaagde wij erin om ze alle vier te vangen, zij zijn op de boven etage geplaatst van de opvang,  omdat we niet wisten waar ze te plaatsen. De Rode kater is een echte vader voor de kittens en ze gingen allemaal dicht bij elkaar liggen.


Bij RSDR sinds 8 juni 2016

CHIA Het verhaal is dat er 4 kittens in het wild geboren waren en dat kinderen bevriend met ze werden. Toen de kittens groter werden zijn de kinderen eten voor ze neer gaan leggen, het waren 4 kittens. Helaas zijn twee kittens aangereden en overleden.


Bij RSDR sinds 25 november 2015

ACE(Joey) heeft zelf de weg naar het huis gevonden, hij zat ineens bij onze katten buiten en besloot op een gegeven moment om via het kattenluikje mee naar binnen te gaan. Hij was erg uitgedroogd en ziek. 


Bij RSDR sinds november 2014

ALASKA was erg ziek toen hij gevonden werd, was uitgedroogd, zat onder de vlooien en wormen


Bij RSDR sinds 6 oktober 2014

BARNABY  is een van de katjes die wij eten brachten hij is samen met zijn broertjes en zusjes door zijn moeder uit hun schuilplaats gebracht. Barnaby was een hele domme jongen hij volgde de auto toen Tony weg reed. Tony heeft hem meegenomen naar de shelter voor zijn eigen veiligheid.


Bij RSDR sinds 2013

INDIA was een ongewenste kitten en mensen wilde haar doden. zij woont in het huis.


Bij RSDR sinds 2011

THOMAS leefde in onze shelter dependance in Helhovets,  bij  Kerry en Kosta. Nu is hij de shelter kat van RSDR in Roduzem.

Hij is totaal niet bang van honden.


Bij RSDR sinds 26 juli 2011

JERRY werd gevonden in het centrum  van Rudozem


Bij RSDR sinds oktober 2010

SEVDALINE volgde Kerry op een nacht naar huis, hij was toen nog een hele kleine magere kitten. Hij houd nu van het huiselijke leven en komt en gaat door het kattenluikje. Hij houd ervan om door het veld te lopen en in de bossen rondom het huis. Hij is totaal niet bang van de honden, hij begroet elke nieuwe hond vriendelijk.


SANKO is gered toen hij een hele kleine kitten was. Hij liep alleen in de stad was zwaargewond aan zijn achterpoot de huid was er helemaal afgescheurd. Sanko en Sevdaline zijn altijd de beste vriendjes geweest. Ook Sanko leeft in en rond het huis kan gaan en staan waar hij wil.

Bij RSDR sinds oktober 2010


kerzen00002-8.gif

in memoriam


oktober 2017 Tony en Diane kregen van iemand te horen dat er een dode kat onderaan de weg lag, toen zij gingen kijken bleek het JimBob te zijn, hij was al enkele dagen niet meer thuis gekomen. Wat er met hem gebeurd is weten zij niet.

JIMBOB is  november 2014 gevonden door Tony hij was erg ziek


JASPER rustig in zijn slaap overleden 26 september 2017 

Hij kwam op 7 september 2017 aangelopen bij het woonhuis van Diane en Tony, hij voelde zich helemaal op zijn gemak en had al snel zijn plekje gevonden.

Hij is een oude kater en heeft niet lang meer te leven. Ze moesten hem antibiotica geven maar de dierenarts zei ook dat ze hem twee keer per dag moesten dwangvoederen en vloeistof in moesten spuiten. Diane heeft besloten niet te gaan dwangvoederen of vloeistof te injecteren. Ze wil niet dat zijn laatste dagen vol stress en pijn zijn. 

Hij is vrijwillig bij hun gekomen omdat hij hen vertrouwd en Diane wil dat zo houden. Hij drinkt overigens wel zelf en eet zacht voedsel als hij zin heeft. Geniet van zijn rust en veiligheid .


POPPY is helaas overleden, 

Ze is op woensdag- en donderdagochtend opnieuw ontwormd vanwege haar opgezwollen buikje. Deze morgen 23-11-2018 zag Dan dat er wormen uit haar mond kwamen en wormen in haar ontlasting zaten. Ze was heel levenloos en overleed vanmiddag. Teveel wormen voor haar kleine lichaam.

Poppy werd gevonden bij de vuilbakken waar Tony altijd voer voor de katten achter laat. zij werd aangevallen dooe

de grotere en oudere katten.