geslacht: vrouwelijk
geboren:  6 mei 2011
verblijft: RSDR shelter
plaats: Rudozem(Elhovets)

271


Hoe Dot bij RSDR is gekomen

Dot, Connor en Dusty waren naar het huis van Chepintsi gebracht door twee mannen in een busje op 26 augustus 2011.  Ze openden de achterdeur van het busje Tony. Tot zijn afgrijzen waren de honden  vastgebonden met draad en waren aan het stikken. Uit angst hadden zij zich onder geplast en gepoept.Tony sprong in de wagen om ze te pakken, ze probeerden hem te bijten, ze waren doods bang.

Ze waren verschrikkelijk mager en bedekt met vuil, bezaaid met vlooien en met buiken vol wormen.

Dot ontsnapte uit de tuin al snel na aankomst. Ze kwam terug in de tuin op een regelmatige basis  voor voedsel en water  elke dag.

Vele malen hebben wij geprobeerd om haar binnen te houden, maar elke keer zag ze weer kans te ontsnappen. Ondanks onze inspanningen, Punt is nog steeds ze laat zich niet aanraken, maar ze is goed gevoed en regelmatig ontwormd en behandeld voor vlooien via haar eten. Het is niet mogelijk haar te vangen en te laten steriliseren, Dot werd zwanger van een andere straat hond.

We slaagden er gelukkig in om Dot te verleiden om bij Ranger in zijn grote kennel bij het huis te gaan Al snel konden we haar daarna insluiten 
Dit betekende dat haar pups door mensen behandeld worden en dus nooit hun moeders angst voor mensen ontwikkelen. Dot woont nu in Rangers grote kennel. Ze komt nog steeds niet naar mensen, maar is veilig en kan niet meer zwanger worden.
2015 Ranger is van ouderdom overleden en Dot was haar vriend kwijt inmiddels deelt zij de grote kennel met Falcor.

pups
Dot(moeder) (vaste bewoner RSDR)
Gaea NL
Leander NL(nu SP)
Lares NL
Skip NL
Poppet NL ✞
S
cout UK
Bragi UK ✞