12923-361.jpg

geslacht: vrouwelijk
geboren: 23 november 2016
gecastreerd/gesteriliseerd: ja
ras: kruising (onherleidbaar)
grootte: 54 cm
gevaccineerd;  ja
gechipt: ja
verblijfplaats: RSDR shelter
plaats: Rudozem
kan bij katten: ja


Beschrijving

Nana heeft een heel rustig karakter en gaat graag mee wandelen. Het is fijn wandelen met haar, lekker relaxed en geen hyper gedrag. Ze laat alles gelaten over zich heen komen als je haar knuffelt. Ze heeft qua uiterlijk wat weg van een Karakachan maar zoals onze vrijwilligers haar hebben meegemaakt, verwachten ze het niet. Nana is een prachtige, gezonde teef die ongetwijfeld na adoptie nog het een en ander moet leren maar dat moet voor iemand die hier wat tijd en geduld in wil steken, geen probleem zijn. 

Hoe Nana bij RSDR is gekomen

28 december 2016  Het was zo koud dat de rivier bevroren was. RSDR kreeg een telefoontje van een tankstation 2 uur rijden verderop of zij een moederhond met pups konden helpen. De moederhond is van de eigenaar van het tankstation en zij had haar pups gekregen onder een stapel pallets buiten. De pups waren hun moeder gaan volgen naar de benzinepomp.

Toen Kotsi en Yanko aankwamen liepen twee van de pups al langs de drukke weg.  Ze hebben alle pups gevangen en zijn naar de eigenaar gegaan om te zeggen dat hij zijn hond moet laten steriliseren. Ook hebben ze aangegeven dat als hij het niet kan betalen dan RSDR haar kon meenemen en het kon laten doen. Meer konden ze voor de moederhond niet doen dus hopelijk neemt de man het advies aan. Helaas zijn later alle pups overleden op een na, dat is Nana.