We hebben goed nieuws! Na een lange periode van stilte, kunnen er binnenkort weer honden naar Nederland komen! Mail ons voor meer info.

Home » NALA

1277specialcare-43.jpg

geslacht: vrouwelijk
geboren: ± 4 november 2016
gesteriliseerd/gecastreerd: ja
ras: kruising(Karakachan)
grootte: 59 cm
gevaccineerd: ja
gechipt: ja
verblijfplaats: RSDR shelter
plaats: Rudozem


kan bij katten: nee


Omschrijving Lana

Lana is een prachtige hond geworden. Haar moeder is een Karakachan (kruising) en daarom hanteren we strenge plaatsingseisen bij deze honden. Zij zullen huis/tuin en baas beschermen waardoor het lastig kan zijn bezoek te ontvangen. Wij plaatsen de honden alleen bij mensen met ervaring, zonder (kleine) kinderen en zonder andere dieren. Eventueel kunnen ze bij een stabiele reu geplaatst worden. Orsa is reeds geadopteerd in Nederland en woont daar in een landelijke omgeving.

Hoe Lana bij RSDR is gekomen

Op 16-12-2016 werden zeven pups door 2 mannen bij de shelter gebracht, de moeder was bij hun huis onder het balkon bevallen. Zij verzorgden de pups en gaven de moeder eten en drinken. Maar de pups werden ouder en kwamen uit hun schuilplaats en dat is heel gevaarlijk voor ze.

De mensen konden niet langer voor ze zorgen en voor hun veiligheid in staan. Daarom hebben ze de pups bij RSDR gebracht.

Update 4-1-2017

In de Plovdiv/Rudozem regio is een ernstige uitbraak van het parvovirus. Alle pups verblijven bij de dierenarts, drie pups hebben het helaas niet gered en zijn overleden.

Update 23-1-2017

Helaas is alsnog één van de pups (Elsa) overleden. De andere pups hebben het overleefd en zijn nu de rest van hun leven immuun voor parvo.

Eowyn / Teef

Orsa / Teef