geslacht: vrouwelijk
geboren: ± 4 november 2016
gesteriliseerd/gecastreerd: ja
ras: kruising(Karakachan)
grootte: 59 cm
gevaccineerd: ja
gechipt: ja
verblijfplaats: RSDR
plaats: Rudozem


kan bij katten: ja

Beschrijving vanuit de opvang

Nala is een prachtige hond. Ze is superlief voor haar verzorgers, komt graag knuffelen en kan goed opschieten met de honden in het asiel. Ze reageert niet op de katten die ze ontmoet. Ze houdt haar kennel goed schoon. We verwachten dat ze na adoptie dus snel zindelijk zal zijn. Haar moeder is een Karakachan (kruising). Karakachans beschermen van nature huis/tuin en baas waardoor het lastig kan zijn bezoek te ontvangen. Bij Nala lijken deze eigenschappen nu niet sterk aanwezig, maar als ze een eigen plek heeft, kan dit natuurlijk nog veranderen. Wij plaatsen Nala daarom alleen bij mensen met ervaring en zonder (kleine) kinderen.  Zus Orsa is reeds geadopteerd in Nederland en woont daar in een landelijke omgeving.

Hoe Nala bij RSDR is gekomen

Op 16-12-2016 werden zeven pups door 2 mannen bij het asiel gebracht, de moeder was bij hun huis onder het balkon bevallen. Zij verzorgden de pups en gaven de moeder eten en drinken. Maar de pups werden ouder en kwamen uit hun schuilplaats en dat is heel gevaarlijk voor ze.

De mensen konden niet langer voor ze zorgen en voor hun veiligheid in staan. Daarom hebben ze de pups bij RSDR gebracht.

Update 4-1-2017

In de Plovdiv/Rudozem regio is een ernstige uitbraak van het parvovirus. Alle pups verblijven bij de dierenarts, drie pups hebben het helaas niet gered en zijn overleden.

Update 23-1-2017

Helaas is alsnog één van de pups (Elsa) overleden. De andere pups hebben het overleefd en zijn nu de rest van hun leven immuun voor parvo.

Eowyn / Teef

Orsa / Teef ✞