796groen-212.jpg

geslacht: vrouwelijk
geboren: ± november 2013
gesteriliseerd/gecastreerd: nee
ras: kruising
grootte: 72 cm
gevaccineerd: ja
gechipt: ja
verblijfplaats: RSDR
plaats: Rudozem


kan bij katten: ja (negeert ze)
kan bij honden: nee

Beschrijving vanuit de RSDR shelter

Khaleesi is een heel erg lief teefje. Ze heeft een vriendelijk karakter en speelt heel graag samen met mensen. Soms blaft ze tegen vreemden, maar als ze je eenmaal kent is zij super vriendelijk en wil ze alleen maar aandacht. Khaleesi is opgegroeid in huis en is daarom zindelijk. Ook is ze gewend om te reizen in een bench in de auto. Ze kan het heel goed vinden met de andere honden in het asiel. Katten negeert Khaleesi, ze heeft er geen interesse in.

Wij zoeken voor Khaleesi een gezin zonder kleine kinderen. Niet omdat zij agressief zou zijn, maar omdat zij een grote lompe dame is. Ook daarom zoeken wij een thuis voor haar waar veel ruimte is en ze de enige hond is.  Khaleesi houdt van buiten zijn en in de zon liggen.

Khaleesi is in zoverre een beroemde hond want haar verhaal ging de hele wereld over. Heel veel media pikte haar verhaal op, zelfs de NewYork Times. Helaas leverde dit, ondanks alle aandacht, nog steeds niet het juiste baasje op.


Hoe Khaleesi bij RSDR kwam, door Diane Rowles

Op de ochtend van 12 mei merkte Tony een bericht op van iemand op de RSDR Engelse  facebookpagina met de vraag of we een hond konden helpen in een andere stad. De hond was er verschrikkelijk aan toe en zat ernstig onder de demodex. Er was een link bijgeplaatst van een nieuwsartikel met foto’s van haar en de vraag of iemand haar kon vangen en haar in kon laten slapen, want mensen waren bang dat ze ziek was. Wij weten dat zelfs een gezond uitziende hond verschrikkelijk te lijden heeft van mishandeling op de straten. Zij worden geschopt, geslagen, krijgen dingen naar zich toe gegooid en worden weggejaagd, dus we konden ons voorstellen wat er met deze arme hond zou gaan gebeuren. We begonnen aan de reis van 70km door de bergen naar de stad waar ze zou zijn. Tijdens deze zoektocht hadden wij met niemand contact die het gebied kende. Nicolai, hij werkt voor ons in de shelter kwam naar ons toe om te helpen.

We kwamen in contact met twee dames. Slavena en Meral die beiden aanboden om ons te ontmoeten en ons te helpen met zoeken.
Twee uur later kwamen we in het gebied waar de hond was en we begonnen alvast te zoeken in het gebied in afwachting van Slavena en Meral. Plotseling zag ik haar aan de andere kant van de rotonde .Toen ik naar haar toe ging schreeuwde Tony, want ik was me niet bewust van het verkeer.

Tony riep de hond en ze kwam recht naar hem toe. Ze kroop naar hem toe, was zo wanhopig op zoek naar contact. Ze is één van de meest trieste gevallen die wij hebben gezien. Ze is heel erg mager en heeft geen haar, ze is helemaal bedekt met vlooien en teken, haar oor is gescheurd en haar huid is zo pijnlijk. Tony pakte haar op en droeg haar naar de auto. Het is dat we in een grote drukke stad waren met zoveel kijkende mensen, anders denk ik dat ik door mijn knieën was gegaan en gaan huilen. Dit arme meisje heeft zo geleden en toch nog steeds zo lief en vol vertrouwen.