geslacht: mannelijk
geboren: 12 oktober 2016
gecastreerd/gesteriliseerd: ja
ras: kruising(onherleidbaar
grootte: 61 cm
gevaccineerd: ja
gechipt: ja
verblijfplaats: RSDR 
plaats: Rudozem


Kan bij katten: onbekend

Beschrijving vanuit de opvang

Jasper loopt rustig mee aan de lijn, is goed met andere honden en laat zich graag aaien door zijn verzorgers. Voor zijn castratie moest hij in de auto naar de dierenarts en dat heeft hij super gedaan. Omdat Jasper zijn hele leven in de shelter gewoond heeft, heeft hij geen besef van hoe zich te gedragen in een woonhuis. Hij zal net als een pup nog alles moeten leren, wat hij prima kan, honden leren hun hele leven. Ook tijdens de wandeling zal er veel nieuw zijn. Kinderen, fietsen, wandelwagens, dat soort dingen zijn allemaal vreemd voor hem. Bij de shelter heeft hij wel auto's, vrachtwagens, paarden en koeien kunnen zien. Vreemde mensen vindt hij spannend. We zoeken voor Jasper mensen die net als hem een rustige aard hebben en hem op zijn eigen tempo laten wennen en leren vertrouwen. Zijn moeder is inmiddels geadopteerd in Nederland.

Hoe Jasper bij RSDR kwam

Op 8 oktober 2016 werd er een hoogzwanger teefje bij het asiel gebracht. De vrouw die haar bracht vertelde dat zij een straathond was en binnenkort zou moeten bevallen. Voor een echte straathond is een bijzonder vriendelijk teefje en ze loopt zelfs al netjes aan de riem, dus of het verhaal van deze mevrouw klopte,  betwijfelen wij. 4 dagen later is het teefje Topaz bevallen van 4  puppies Jasper, Jet, Sapphire en Ruby. Ondanks dat alles goed leek te gaan bleef Ruby achter in groei en ook toen de andere pups de ogen opende bleven ze bij haar gesloten. Ruby is helaas overleden. 

update 30 december 2016
Sapphire werd ineens ziek en is deze morgen overleden, vermoedelijk door een reactie op de vaccinatie. De andere pups en moeder Topaz maken het goed, maar worden extra in de gaten gehouden.

Moeder Topaz