geslacht: vrouwelijk
geboren: ± 25 december 2012
gesteriliseerd/gecastreerd: ja
ras: kruising (karakachan)
hoogte: middel
gevaccineerd: ja
gechipt: ja
verblijfplaats: RSDR 
plaats: Rudoze


kan bij katten: onbekend

Beschrijving vanuit de shelter

Isha is heel goed met de andere honden in de shelter en voelt zich goed thuis. Ze is vriendelijk naar de mensen die ze kent en naar nieuwe vrijwilligers. Ze laat zich goed kammen en aanhalen. Isha is heel onzeker in nieuwe situaties. Een andere stabiele hond in huis zal haar veel goed doen. Isha zoekt beslist een rustig thuis met geduldige mensen.

Hoe Isha bij RSDR kwam

Isha kwam bij ons nadat wij een melding kregen dat er kleine pups gedumpt waren bij een fabriek, dit was op 31 januari 2013.
Toen wij daar aankwamen bleken er 10 pups rond te huppelen. Wij constateerden dat er niet 1 maar 2 nestjes gedumpt waren want de grootte van de pups was heel verschillend. De pups kropen angstig weg maar het lukte om ze allemaal te vangen. Er liepen op het terrein enkele Karakachan kruisingen en ons vermoeden is dat één van de teefjes en reutjes de ouders zijn.

De moeder van Baldwin is waarschijnlijk een 2e/3e generatie kruising, hierdoor zullen de pups hoogstwaarschijnlijk geen enkele typische Karakachan- oftewel Bulgaarse herder eigenschappen hebben, maar adoptanten moeten zich ervan bewust zijn dat Karakachans van nature wantrouwig tegenover vreemden zijn, zodat voortdurende socialisatie erg belangrijk is.

 

Baldwin / Reu

Bindi / Teef 

Halo / Teef 

Faye / Teef 

Jamal / Reu 

* samen gevonden maar was duidelijk jonger nestje

Buena / Teef 

Matilda / Teef