Home » HATTIE(2) opvang NL

1222

geslacht:   vrouwelijk

geboren:  1 oktober 2015

gesteriliseerd/gecastreerd:  ja

ras: kruising (onherleidbaar)

grootte: 60 cm

gevaccineerd: ja

gechipt: ja

verblijfplaats: Nederland

plaats: Horst


Update opvanggezin 22 oktober 2018

Hattie is voor controle naar de dierenarts geweest. Er is een testje gedaan om te zien of haar traanvocht op het juiste niveau was en de uitkomst was heel goed. Zo goed dat ze gedurende de dag nog maar 1x oogzalf hoeft en 4x druppelen. We vonden haar echter veel te rustig voor haar leeftijd en hebben verder onderzoek laten doen. Op de foto van hart en longen was niets afwijkends te zien, maar het algemene bloedonderzoek toonde aan dat ze bloedarmoede heeft en afwijkende eiwit waardes. Dat kunnen tekenen zijn van Leishmania en met een verdere test is aangetoond dat ze dat inderdaad heeft. Hoewel Leishmania heel bekend is bij honden die uit Spanje, Portugal en Griekenland komen, kennen we het niet bij de RSDR honden. De shelter bevind zich namelijk niet aan de middelandse zee, maar in een bergachtig gebied waar geen zandvliegen voorkomen. Nu hebben we altijd wel gedacht dat Hattie er niet uitzag als de 'gemiddelde' Bulgaar en deze uitslag kan betekenen dat Hattie oorspronkelijk uit Griekenland komt. Het blijft natuurlijk gissen, maar het is niet onwaarschijnlijk dat ze als schattige pup uit Griekenland mee naar Bulgarije is genomen, op straat werd gedumpt toen ze te groot werd en vervolgens in het dodingsstation belandde. We zullen haar geschiedenis nooit kunnen achterhalen, maar het goede nieuws is dat Leishmania prima onder controle is te houden. Ze is direct gestart met de behandeling en over drie weken hopen we al resultaat te zien. Ze zou meer energie moeten krijgen en ook haar ogen zouden ervan op moeten knappen. Mogelijk heeft Hattie de rest van haar leven tabletjes nodig tegen de Leishmania. We zoeken dus iemand voor haar die daar geen problemen mee heeft. Hattie is een hele gezellige hond, dol op bezoek. Goed met andere honden, katten en kinderen en ze is  zindelijk. Verder is ze heel dankbaar voor alles dat je voor en met haar doet. Een vriendelijk woord geeft altijd een blije kwispel.

 

Update opvanggezin 28 september 2018

Op de foto's kan je zien dat Hatties ogen niet helemaal in orde zijn, we zijn daar direct mee aan de slag gegaan en ze kijkt al een stuk helderder uit haar ogen. Ook zijn ze minder rood. Hattie heeft KCS wat betekent dat haar ogen onvoldoende traanvocht produceren. Op dit moment wordt ze nog iedere dag ieder uur gedruppeld of gezalfd. Ze heeft nu een zalfje waarmee we kijken of we haar natuurlijk vermogen om traanvocht te produceren weer op gang kunnen helpen. Lukt dat niet, dan moet ze de rest van haar leven acht maal daags gedruppeld worden. Vandaar dat we voor haar een plekje zoeken waar er altijd iemand in de gelegenheid is om dat te doen. Ze laat het prima toe. Verder wordt Hattie met de dag gelukkiger en trekt ze nu vreugdesprintjes en speelt ze. Hattie is heel rustig en kan prima bij mensen met een relaxte levensstijl. Kleine stukjes wandelen en verder rondscharrelen in de tuin, maken Hattie blij. Ze is een dankbare hond die geniet van lieve woorden, een rustig plekje en een zacht kussen.


 

 

Omschrijving Hattie

Het is onvoorstelbaar hoe Hattie zich ontwikkeld heeft. Van een zielig hoopje ellende waar weinig leven in zat, is ze veranderd in een vrolijke, actieve hond. We hopen dat die ontwikkeling zich nog verder voortzet als ze haar gouden mand vindt, maar mensen moeten zich ook realiseren dat ze door alle veranderingen en stress eerst een terugval kan krijgen. Geduld, liefde, rust en regelmaat heeft Hattie nodig om in haar element te raken. Mogelijk is een thuis met veel aanloop of kinderen te druk. Het liefst zien we haar bij een of twee mensen met een andere hond of kat. Naar zowel honden als katten is Hattie heel sociaal.

 

Update Hattie november 2017

Hattie gaat met sprongen vooruit en kan heel goed opschieten met alle honden en de mensen in de shelter. Misschien dat zij binnenkort zover is dat zij toch mag uitkijken naar een eigen mand bij een lieve familie.

 

Hoe Hattie bij RSDR is gekomen

22 oktober 2016

Er werd aan Tony en Diane gevraagd om twee hond weg te halen uit de Kardzhali asiel, door twee verschillende mensen. Zij vertelde dat deze honden het niet erg lang meer zouden overleven.

Tony en Diane zijn vroeg in de ochtend vertrokken, want normaal gesproken worden er geen bezoekers toegelaten in deze shelter en er was verteld dat de honden voor 12 uur weggehaald moesten worden.  
De honden zijn er heel slecht aan toe hebben erge huid infecties en open wonden die bloede. Een van de twee lijkt ook nog blind te zijn of ziet heel weinig doordat zij een hele erge ooginfectie heeft waarvoor zij niet behandeld is.