Home » HATTIE(2) opvang NL

1222

geslacht:   vrouwelijk

geboren:  1 oktober 2015

gesteriliseerd/gecastreerd:  ja

ras: kruising (onherleidbaar)

grootte: 60 cm

gevaccineerd: ja

gechipt: ja

verblijfplaats: Nederland

plaats: Horst


Update opvanggezin 28 september 2018

Op de foto's kan je zien dat Hatties ogen niet helemaal in orde zijn, we zijn daar direct mee aan de slag gegaan en ze kijkt al een stuk helderder uit haar ogen. Ook zijn ze minder rood. Hattie heeft KCS wat betekent dat haar ogen onvoldoende traanvocht produceren. Op dit moment wordt ze nog iedere dag ieder uur gedruppeld of gezalfd. Ze heeft nu een zalfje waarmee we kijken of we haar natuurlijk vermogen om traanvocht te produceren weer op gang kunnen helpen. Lukt dat niet, dan moet ze de rest van haar leven acht maal daags gedruppeld worden. Vandaar dat we voor haar een plekje zoeken waar er altijd iemand in de gelegenheid is om dat te doen. Ze laat het prima toe. Verder wordt Hattie met de dag gelukkiger en trekt ze nu vreugdesprintjes en speelt ze. Hattie is heel rustig en kan prima bij mensen met een relaxte levensstijl. Kleine stukjes wandelen en verder rondscharrelen in de tuin, maken Hattie blij. Ze is een dankbare hond die geniet van lieve woorden, een rustig plekje en een zacht kussen.


 

 

Omschrijving Hattie

Het is onvoorstelbaar hoe Hattie zich ontwikkeld heeft. Van een zielig hoopje ellende waar weinig leven in zat, is ze veranderd in een vrolijke, actieve hond. We hopen dat die ontwikkeling zich nog verder voortzet als ze haar gouden mand vindt, maar mensen moeten zich ook realiseren dat ze door alle veranderingen en stress eerst een terugval kan krijgen. Geduld, liefde, rust en regelmaat heeft Hattie nodig om in haar element te raken. Mogelijk is een thuis met veel aanloop of kinderen te druk. Het liefst zien we haar bij een of twee mensen met een andere hond of kat. Naar zowel honden als katten is Hattie heel sociaal.

 

Update Hattie november 2017

Hattie gaat met sprongen vooruit en kan heel goed opschieten met alle honden en de mensen in de shelter. Misschien dat zij binnenkort zover is dat zij toch mag uitkijken naar een eigen mand bij een lieve familie.

 

Hoe Hattie bij RSDR is gekomen

22 oktober 2016

Er werd aan Tony en Diane gevraagd om twee hond weg te halen uit de Kardzhali asiel, door twee verschillende mensen. Zij vertelde dat deze honden het niet erg lang meer zouden overleven.

Tony en Diane zijn vroeg in de ochtend vertrokken, want normaal gesproken worden er geen bezoekers toegelaten in deze shelter en er was verteld dat de honden voor 12 uur weggehaald moesten worden.  
De honden zijn er heel slecht aan toe hebben erge huid infecties en open wonden die bloede. Een van de twee lijkt ook nog blind te zijn of ziet heel weinig doordat zij een hele erge ooginfectie heeft waarvoor zij niet behandeld is.