1274geel-1.jpg

geslacht: vrouwelijk
geboren: ± 4 november 2016
gesteriliseerd/gecastreerd: ja
ras: kruising(Karakachan)
grootte: 62 cm
gevaccineerd: ja
gechipt: ja
verblijfplaats: RSDR
plaats: Rudozem


kan bij katten: ja

 Beschrijving vanuit de opvang

Deze grote lobbes is een prachtige hond om te zien, maar niet voor iedereen het juiste maatje. Eowyn is een flinke Karakachan kruising. De Karakachan staat bekend om zijn uitstekende waakkwaliteiten en zijn zelfstandigheid. In de shelter zijn die eigenschappen nog niet tot uiting gekomen, maar als Eowyn eenmaal een eigen thuis heeft, kan het zijn dat die eigenschappen wel naar boven komen. Daarom is Eowyn alleen geschikt voor mensen met ervaring met soortgelijke rassen. Een ruime en vooral goed omheinde tuin is een must. Is het voor jou geen probleem als Eowyn haar huis en haar mensen gaat beschermen, dan zal je aan haar een geweldige hond hebben. Eventueel kan ze bij een stabiele reu geplaatst worden. Zus Orsa is reeds geadopteerd in Nederland en woont daar in een landelijke omgeving.

Hoe Eowyn bij RSDR is gekomen

Op 16-12-2016 werden zeven pups door 2 mannen bij de shelter gebracht, de moeder was bij hun huis onder het balkon bevallen. Zij verzorgden de pups en gaven de moeder eten en drinken. Maar de pups werden ouder en kwamen uit hun schuilplaats en dat is heel gevaarlijk voor ze.

De mensen konden niet langer voor ze zorgen en voor hun veiligheid in staan. Daarom hebben ze de pups bij RSDR gebracht.

Update 4-1-2017

In de Plovdiv/Rudozem regio is een ernstige uitbraak van het parvovirus. Alle pups verblijven bij de dierenarts, drie pups hebben het helaas niet gered en zijn overleden.

Update 23-1-2017

Helaas is alsnog één van de pups (Elsa) overleden. De andere pups hebben het overleefd en zijn nu de rest van hun leven immuun voor parvo.

Orsa / Teef 

Nala / Teef