Beschrijving vanuit de opvang

Doris gedraagt zich als een echte herder, is super lief maar waakzaam naar mensen buiten, niet bang maar houdt vreemde mensen goed in de gaten. Ze is gemakkelijk in de omgang en in het asiel zijn nooit problemen geweest als er nieuwe jongens kwamen helpen in de shelter.

In vreemde situaties is Doris soms onzeker en heeft zij wat geruststelling nodig. Ze is dus geen stoere herder en we zoeken voor haar mensen met veel geduld die haar met zachte hand op zullen voeden of liever nog: begeleiden.

Doris heeft de kattentest gehad en is glansrijk geslaagd! Ze was heel lief voor asielkat Amber, likte haar oortjes. Haar moeder, broer en zus zijn inmiddels geadopteerd.

Hoe Doris in de RSDR shelter kwam

Op 18 maart 2013 toen Tony en Diane op de terug waren naar de opvang na een redding, zagen ze langs een weg een Duitse herder staan die kwispelde met haar staart Tony is gestopt en het teefje kwam heel blij naar hem toe. Gelijk kwamen er pups aan die richting de weg wandelde, Tony en Diane konden ze vangen. Er kwamen oudere mensen aanlopen en die vertelde dat het teefje met pups een tijd geleden waren gedumpt en dat zij ze eten brachten.

Mary / moeder 

Marina / teef 

Toby / reu