Beschrijving vanuit de opvang

Balkan is een vriendelijke jongen, hij is zindelijk, kan bij katten en speelt graag met alle honden.

Balkan leefde een tijdje bij Tony en Diane thuis, maar aangezien hij de eerste 3 jaar van zijn leven alleen maar aan de ketting als waakhond had gelegen, gedroeg hij zich thuis ook zo. Hij blafte naar iedereen die in de buurt van het huis kwam. Diane en Tony hebben toen besloten Balkan tijdelijk in het asiel te plaatsen met alle andere honden, zodat hij afgeleid zou zijn van zijn "waak taak". Dit heeft enorm geholpen, Balkan heeft een ware metamorfose ondergaan. Hij is nu vrolijk en begroet alle bezoekers in het asiel vriendelijk. Zijn vacht is helemaal hersteld en hij ziet er weer prachtig uit. Ook heeft hij er geen problemen mee zijn voerbak te delen, wat bijzonder is als je ziet hoe uitgehongerd hij geweest moet zijn.

Doordat hij zolang aan de ketting heeft gelegen als waakhond zal dit instinct nooit helemaal weggaan. Hij zal zijn mensen in huis waarschijnlijk beschermen tegen ongewenst bezoek. Op een terrein buiten zal hij blaffen als er mensen aankomen. Geen verkeerde eigenschap voor een hond natuurlijk, maar wel iets om rekening mee te houden voor het toekomstige baasje. Een thuis waar zijn waakkwaliteiten gewaardeerd worden zou dus perfect zijn.

Hoe Balkan bij RSDR is gekomen

Op maart 2015 werd ons gevraagd of wij Balkan konden helpen in de stad Vratsa. Hij is amper 3 jaar oud maar heeft heel zijn leven aan de ketting geleefd zonder bescherming tegen kou, regen of hitte. Balkan was verschrikkelijk mager en verwaarloosd, zat onder de wonden van het krabben door de vlooien en zijn vacht was kaal. 

Sympathisant Diana Plachkova is helemaal van Sofia naar Vratsa gereden om Balkan op te halen en weer helemaal terug naar Rudozem om hem bij de RSDR de brengen. Dit is Balkan zijn redding geweest omdat er gedreigd werd hem te doden.