Home » BENJI opvang NL

1367

geslacht: mannelijk
geboren: 22 juni 2017
gesteriliseerd/gecastreerd: ja
grootte: 57 cm, gewicht 22 kg
ras: kruising(onherleidbaar)
gevaccineerd: ja
gechipt: ja
verblijfplaats: Nederland
plaats: Schoonhoven


Kan bij katten: ja
Kan bij honden: ja 
Kan bij kinderen : ja
Kan alleen thuis zijn: Ja, met andere hond en moet opgebouwd worden
Kan in de auto: Ja
Kent basiscommando's: ja
Zindelijk: Ja

 


Beschrijving vanuit het opvanggezin

Deze knappe jongen is al helemaal gewend aan het leven als Hollandse huishond. Hij is zindelijk, rustig in huis en niet bang voor de alledaagse dingen zoals de stofzuiger en TV. Benji is geen kinderen gewend, maar gezien zijn rustige aard, zal hij best kunnen wennen aan wat oudere kinderen die al ervaring met honden hebben. Benji woont samen met honden en katten en is daar goed mee. Hij is een lieve, aanhankelijke hond, die van een aai houdt, maar hij dringt zich niet op. Buiten vindt hij het heerlijk om los te rennen (in veilig losloopgebied) en hij luistert dan goed. Natuurlijk moet hij bij zijn nieuwe baasje eerst een vertrouwensband opbouwen voordat er gedacht kan worden over loslaten. Aan de lijn loopt hij ook keurig mee. Benji is de vuurwerkperiode goed doorgekomen, hij vindt die knallen niet zo heel erg.

Benji is voorzichtig. Hij wil wel kennismaken met mensen, maar neemt daar zijn tijd voor. Benji is bij vrouwen het snelst op zijn gemak. Benji kent het commando 'zit' en laat zich rustig aanlijnen om uit te gaan. Tevens gaat hij graag mee in de auto. Benji wil graag bij mensen wonen met een rustig huishouden en graag uit wandelen gaan, zodat hij zijn energie kwijt kan.

 


Hoe Benji bij RSDR is gekomen

Benji is in de shelter geboren, zijn moeder Heidi was een straathond zij leefde in het bos.  Wij hadden haar in 2015 ook al gezien ook toen had zij pups wij hoorde ze in het bos, maar konden ze niet  vinden. Één pup kwam toen uiteindelijk naar de vuilnisbakken op zoek naar restjes en kreeg de naam forrest pup van ons. Heidi was altijd bang en rende terug naar het bos als we stopten om eten te brengen.

Sinds vorig jaar heeft Tony geprobeerd om vrienden met haar te worden, zodat zij gesteriliseerd zou kunnen worden.

Op 21 juni verscheen zij ineens bij de opvang en het viel ons op dat zij een flinke gezwollen buik had. Tony wist gelijk we moeten ruimte voor haar maken ze is zwanger, dezelfde avond is zij bevallen van 4 gezonde pups. 

moeder / Heidi

Vegas   / Teef

Gilbert / Reu

Winnie  /   Teef