Home » ZORRO

427

handicap-25.jpg

specialcare-53.jpg

geslacht: mannelijk

geboren: ±25-05-2012

gesteriliseerd/gecastreerd: ja

grootte: middel

gevaccineerd: ja

gechipt: ja

paspoort: ja

verblijfplaats: RSDR shelter

plaats: Rudozem


In de zomer van 2013 zagen wij ineens een groene reflectie in Zorro zijn ogen in het zonlicht, zijn gezichts vermogen is langzaam aan verslechterd. Inmiddels is Zorro nagekeken door de dierenarts en helaas is hier uit gekomen dat hij blind is, ondanks dit kan hij zich prima behelpen in de shelter met andere honden en zijn omgeving.

 

Ondanks dit is Zorro een lieve en gelukkige hond, de eerste ontmoeting met de dochter van Diane Rowles in de shelter hij kon haar niet zien maar snoof met zijn neus en sprong op en begroette haar en duwde zijn kop tegen haar aan. Ook ontmoetingen met andere vreemden zijn geen probleem.
Hij is een mooie, grote lieve hond met een goed karakter. 's Ochtends is de kennel van Zorro vaak schoon, daarom denken wij dat hij vlot zindelijk kan worden.

Tijdens de wandeling loopt hij netjes mee. Hij blijft op het pad, voelt zelf waar het pad ophoudt, omdat de randen daar wat omhoog lopen.

Wil je Zorro adopteren dan zal je veel tijd voor hem moeten vrijmaken om hem vertrouwd te maken met zijn nieuwe omgeving. Alle rescue honden hebben baat bij regelmaat en voorspelbaarheid, bij Zorro is dat nog belangrijker. Hou vast aan een vast dagritme en dezelfde wandelrondjes, dan went hij het snelst.

 

Hoe Zorro bij de RSDR shelter kwam 

Op 12 oktober 2012 zagen wij een kleine pup in paniek heel hard rennen in het midden van een weg. Wij stopten gelijk en sprongen uit de auto, de pup rende schreeuwend weg. We zijn hem achterna gerend en Tony heeft hem kunnen vangen, hij is het evenbeeld van Kissinger die we een paar dagen ervoor hadden gevonden in dezelfde omgeving.  We zijn er zeker van dat zij broertjes zijn, Zorro was heel erg mager en hongerig. Hij was echt verschrikkelijk bang van mensen wat ze hem aangedaan hebben kunnen wij alleen maar raden. 

Maar na verloop van tijd ging hij ons toch vertrouwen, hij is nu een lieve pup heeft het erg naar zijn zin tussen al de andere pups is heel sociaal naar de volwassen honden.