Home » XENA(2) opvang NL

1303

geslacht: vrouwelijk

geboren: ± 21 oktober 2016

gesteriliseerd/gecastreerd: ja

ras: kruising(onherleidbaar)

grootte: 55 cm

gevaccineerd: ja

gechipt: ja

verblijfplaats: in NL

plaats: Kerkdriel

kan bij katten: niet bekend, op verzoek kan de kattentest gedaan worden

kan bij honden: ja, met sommige klikt het minder goed

kan bij kinderen: ja

Update opvanggezin 

Xena is een tophondje! Ze is een vrolijke, gezellige huishond die het heerlijk vindt om tijd met mensen door te brengen. Ze kan goed mee aan de fiets, houdt van wandelen, maar geniet juist ook van lekker chillen op de bank en geaaid worden. Xena is echt een gezelschapsdier. Bij het opvanggezin is ze nog niet alleen geweest, dus dat moet net als bij een pup worden opgebouwd. Ze is baasgericht en leert snel. Ze ontmoet nieuwe mensen vriendelijk. Voor kinderen is ze lief, mee naar school om de dochter op te halen is geen enkel probleem. Xena is een hele stabiele hond en schrikt niet snel. In huis is ze rustig, 's avonds gaat ze het liefst mee naar boven om op bed te liggen. Xena is zindelijk.

Zoals gezegd kan met Xena al gefietst worden, dat doet ze heel goed en ze vindt het ook leuk. Door het fietsen kent ze de commando's 'links' en 'rechts'. Wandelen vindt ze ook fijn, ze loopt goed mee aan de lijn. Op haar wandelingen ziet ze regelmatig koeien en paarden en daar reageert ze niet op. We denken dat ze wel achter een konijn aan zou willen. Andere honden vindt ze leuk, ze wil er graag mee spelen. Met reuen klikt het 't beste. 

Xena kent haar naam, het woordje 'nee', 'zit', 'blijf' en 'terug'.  Ze is al helemaal gewend aan het leven in huis. Ze kan goed mee in de auto. Xena is speels en opgewekt, een heerlijke hond om als maatje te hebben. 


Omschrijving vanuit de shelter

Sommige honden krijgen van eigenaar Tony het label 'Perfect'. Xena is zo'n perfecte hond: ze kan goed met andere honden en speelt graag. Ze houdt van haar verzorgers, komt graag voor een knuffel en ze reageert goed op katten. Verder vindt ze het leuk om mee te gaan wandelen en toen ze in de auto mee mocht om naar de dierenarts voor sterilisatie te gaan, was ook dat geen probleem.

Nieuwe baasjes dienen er echter rekening mee te houden dat ze na een lange reis en aankomst in een totaal vreemde omgeving, natuurlijk tijd nodig zal hebben om te wennen aan alles dat nieuw is. Na gewenning zal ze de basiscommando's nog moeten leren. Het is voor een hond namelijk een wereld van verschil, een leven in de shelter of een leven in een Hollands huishouden. We zoeken dus baasjes die het leuk vinden dit samen met Xena op te pakken.

Hoe Xena bij RSDR is gekomen.

Op 17 januari 2017 werd door een dierenarts van Provets dierenkliniek in Plovdiv gevraagd een pup te helpen. Tony legde uit dat dat niet ging in verband met de parvo uitbraak onder de pups in de shelter. De dierenarts zei dat ze het echt niet zou redden op straat. Tony heeft haar toen toch meegenomen en bij de katten op zolder geplaatst. Daar zij ouder dan 12 weken was, is er ook gelijk gestart met haar vaccinaties. Om besmetting te voorkomen is één van de jongens constant bij haar gebleven en heeft alleen haar verzorgd.