Home » XENA(2)

1303

geslacht: vrouwelijk

geboren: ± 21 oktober 2016

gesteriliseerd/gecastreerd: ja

ras: kruising(onherleidbaar)

grootte: 55 cm

gevaccineerd: ja

gechipt: ja

verblijfplaats: RSDR shelter

plaats: Rudozem

kan bij katten: ja


Omschrijving vanuit de shelter

Sommige honden krijgen van eigenaar Tony het label 'Perfect'. Xena is zo'n perfecte hond: ze kan goed met andere honden en speelt graag. Ze houdt van haar verzorgers, komt graag voor een knuffel en ze reageert goed op katten. Verder vindt ze het leuk om mee te gaan wandelen en toen ze in de auto mee mocht om naar de dierenarts voor sterilisatie te gaan, was ook dat geen probleem.

Nieuwe baasjes dienen er echter rekening mee te houden dat ze na een lange reis en aankomst in een totaal vreemde omgeving, natuurlijk tijd nodig zal hebben om te wennen aan alles dat nieuw is. Na gewenning zal ze de basiscommando's nog moeten leren. Het is voor een hond namelijk een wereld van verschil, een leven in de shelter of een leven in een Hollands huishouden. We zoeken dus baasjes die het leuk vinden dit samen met Xena op te pakken.

Hoe Xena bij RSDR is gekomen.

Op 17 januari 2017 werd door een dierenarts van Provets dierenkliniek in Plovdiv gevraagd een pup te helpen. Tony legde uit dat dat niet ging in verband met de parvo uitbraak onder de pups in de shelter. De dierenarts zei dat ze het echt niet zou redden op straat. Tony heeft haar toen toch meegenomen en bij de katten op zolder geplaatst. Daar zij ouder dan 12 weken was, is er ook gelijk gestart met haar vaccinaties. Om besmetting te voorkomen is één van de jongens constant bij haar gebleven en heeft alleen haar verzorgd.