Home » FREEMAN

rodester-16.jpg

geslacht: mannelijk

geboren:   2006

ras: Karakachan

grootte: middel

gevaccineerd: ja

gechipt: ja

verblijfplaats: RSDR shelter

plaats: Rudozem


2018- Freeman is nu heel erg oud, hij is blind en hoort heel slecht maar geniet nog steeds van een wandeling en het lopen door de beek vlak bij de shelter.

 

Op 9 december 2011 is freeman achtergelaten bij de shelter, hij was vies, heel erg mager en toen we eenmaal bij hem konden komen zag Tony dat hij een dunne ketting om zijn nek had die veel te strak zat.

Later hoorde wij dat de man die hem achtergelaten had hem 5 jaar lang aan een ketting had laten liggen. Hij was geen één keer in zijn leven van de ketting af geweest.Was niet gewend aan mensen en begreep niets van andere honden. Het enige wat hij kreeg was water en er werd droog brood naar hem gegooid. 

 

In april 2013 is Freeman door zijn kennel vriendinnetje verschrikkelijk aangevallen en zat onder de grote wonden.

Wat er gebeurd is, waarom dit gebeurd is zullen wij nooit weten niemand heeft iets gehoord s'morgens werd hij in shock gevonden op de grond onder het bloed.

Zijn kennel vriendin is gelijk apart gezet en Freeman verzorgt naar een dierenarts gaan op dat moment was geen optie dit had hij niet overleefd, zijn wonden zijn gelijk schoongemaakt en uitgespoeld en Diane heeft hem gelijk antibiotica gegeven.

 

Toen hij weer reageren en hij opknapte is Tony met hem naar de dierenarts gegaan dit is een paar honderd kilometer bij de opvang vandaan. De wonden zaten vooral op en rond zijn kop.

Doordat er gelijk bloed afgenomen is bij hem hoorde wij ook waarom hij soms reageerd hoe hij reageerd het blijkt dat hij de teken ziekte heeft en dit heeft zijn hersenen aangetast.

Doordat hij altijd aan de ketting heeft gelegen de eerste 5 jaar van zijn leven, wij vonden/vinden hem speciaal en dachten dat zijn gedrag zo was doordat hij mishandeld was en zolang eenzaam aan de ketting had gelegen,  zijn eigenaar interesseerde het totaal niet.