Home » VICKY

1279

geslacht: vrouwelijk

geboren: 10 november 2016

gesteriliseerd/gecastreerd: ja

ras: kruising Whippet (?)

grootte: 45 cm, 13 kg (op 7 november 2018)

gevaccineerd: ja

gechipt: ja

verblijfplaats: RSDR shelter

Plaats: Rudozem


Beschrijving Vicky

Vicky is niet zo groot en een smal hondje, eigenlijk zou het beter zijn als ze de shelter zo snel mogelijk kan verlaten, zodat ze niet tussen de grote honden hoeft te zitten. Ze redt zich echter prima, ze is niet anders gewend, omdat ze in de shelter geboren is. Ze heeft ook daarom geen nare ervaringen met mensen gehad, maar moet nog veel inhalen op het gebied van socialisatie. Wandelen bijvoorbeeld vindt ze nog erg spannend. Vicky heeft katten ontmoet en was daar perfect mee, een kat in huis is voor haar helemaal ok, en andere hond natuurlijk ook. We zoeken voor haar een rustig thuis waar ze in haar eigen tempo mag wennen. 

Ook al is Vicky blij, haar staartje zit altijd onder haar buik, mogelijk is ze een Whippetkruising.

 

Update

Op 20 januari 2017 zijn helaas enkele pups overleden, er was een Parvo uitbraak in Rudozem en omgeving en juist hele jonge pups zijn erg vatbaar. Gelukkig hebben ook pups het overleefd en 3 hiervan zijn de pups Dallas, Vicktor en Vicky van Barbie.

Hoe Vicky bij RSDR is gekomen

Op 29 oktober 2016 werd de moeder van Dallas, Vicktor en Vicky gevonden vastgebonden aan prikkeldraad vlakbij de opvang in de middle of nowhere het was heel donker. Aan het vuil en de viezigheid om haar heen leek het erop dat zij er al een tijdje heeft gezeten.

Het was erg koud  de temperatuur daalde  s'nachts ver onder nul. Ze liet toe dat Tony haar een riem om deed hij kon toen de lijn los snijden waaraan zij vastgebonden zat. Ze is nu veilig in de opvang. Zij kreeg de naam Barbie en bleek ook nog eens hoogzwanger te zijn. Op 10 november 2016 is Barbie bevallen en bleek een hele lieve zorgzame moeder voor haar pups..

Barbie / moeder

 

Dallas / Reu

 

Vicktor / Reu