Home » TAKESHI gereserveerd

206

specialcare-179.jpg

geslacht: mannelijk

geboren: ±  13 januari 2011

gesteriliseerd/gecastreerd: ja

ras: Kruising Karakachan

grootte: 60 cm

gevaccineerd: ja

gechipt: ja

verblijfplaats: Nederland

plaats: Horst


Update opvanggezin 19 november 2018

Van de week is Takeshi naar de dierenarts geweest voor een gebitsreiniging. Er zijn een paar kiezen getrokken en de rest is weer stralend wit. Takeshi is er een stuk vrolijker door geworden, hij is dartel als een jonge hond. Omdat hij toch onder narcose was hebben we gelijk bloedonderzoek laten doen en we mogen zeggen dat hij een gezonde senior is, alle waardes waren goed.

Takeshi kent het commando 'zit', 'kus' en 'poot'. Inmiddels is hij ook zindelijk. Hij houdt van wandelen en knuffelen. Nog steeds geldt dat we voor hem een ervaren rustig thuis zoeken. 

 

Update opvanggezin 27 september 2018

Takeshi denkt maar aan 1 ding: knuffelen! Of hij nu uit is of staat te eten, Takeshi maakt altijd tijd om te knuffelen. Heb je 't niet in de gaten, dan geeft hij een poot om je te herinneren dat hij er ook nog is. Is hij op zijn gemak dan rolt hij op zijn rug en laat een prachtige glimlach zien. Kusjes geven doet hij trouwens op commando. Met zijn zachte volle vacht en 'hamsterwangen lijkt Takeshi eigenlijk gewoon op een levende grote knuffelbeer. Met als kanttekening dat hij een Karakachankruising is en tijd nodig heeft om in je te vertrouwen. Bij ontmoetingen met vreemden kijkt hij de kat uit de boom en gaat op eigen initiatief en tempo kennis maken. Takeshi loopt graag mee aan de lijn en kent het commando zit. Zolang hij je niet volledig vertrouwt, moet alles met beleid. Dat wil zeggen heel rustig aan- en aflijnen, hem naar jou toe laten komen en met kammen eerst heel rustig de plekken die hij fijn vindt. Takeshi is erg mensgericht (hoewel hij honden ook heel leuk vindt) en wil 1 of 2 baasjes die hem begrijpen en respecteren.  We plaatsen Takeshi alleen in een rustige/landelijke omgeving.


Hoe Takeshi bij RSDR is gekomen

Iemand vroeg aan ons of we een nestje van 5 pups wilde opnemen, het waren goed gevoede en gezonde pups. De man vertelde dat hij de moeder had zij was een Karakachan en hij vermoede dat de vader dit ook was, hij kon de pups niet zelf houden.

De pups waren geboren op 13 januari 2011, ze hadden in het begin nog bij voeding nodig maar aten al snel helemaal zelfstandig.