Home » SENNA opvang NL

14475-218.jpg


Update Senna juni 2019

Senna is op vakantie geweest, helemaal met de boot naar Groot-Brittannië om de reünie van de Engelse RSDR honden bij te wonen. Dat was een spannende ervaring voor haar, want Senna is niet de dapperste en komt normaal gesproken alleen in het buitengebied. Ze heeft het echter geweldig gedaan! Nu wil dit niet zeggen dat Senna een hondje is om overal mee naar toe te nemen, maar wandelvakanties zal ze geweldig vinden, zolang er maar rekening gehouden wordt met de ruimte die ze nodig heeft en de veiligheid (anti-ontsnappingstuig + tracker dragen). Senna heeft namelijk meer met het bos en de natuur dan met mensen. Het duurt lang voordat ze iemand volledig vertrouwd. Senna, hoe lief en schattig ze ook is, is daarom geen 'beginnershond', maar een hond voor mensen met tonnen geduld en ervaring met rescuehonden. 

Op omheind terrein gaat Senna letterlijk en figuurlijk los. Ze vindt het heerlijk om met andere honden te spelen als ze die kent. Is de speeltijd voorbij, dan komt ze als een speer aanrennen op: "Senna, we gaan naar binnen". Senna is zindelijk en vindt het fijn om samen op de bank te zitten.

Update Senna eind december 2018

Nu Senna verhuisd is, gaat het al veel beter. Terwijl veel honden in de vuurwerkperiode een terugval krijgen, bloeit Senna juist op. Ze gaat graag mee wandelen, wordt dan helemaal vrolijk. Ze snuffelt veel, maar houdt tussendoor haar maatjes goed in de gaten. Senna heeft veel steun aan hun, gewoon door bij ze te zijn. Vandaag heeft ze samen met hun voor het eerst voorzichtig aan een paard gesnuffeld, heel erg dapper voor zo'n klein meisje. Haar behoeften doet ze bijna allemaal buiten, soms heeft ze binnen nog een ongelukje.

Ze heeft ongeveer het formaat van een sheltie, is slank en heeft prachtige ogen om direct verliefd op te worden. Senna is heel zachtaardig, lief en heel gevoelig. We zoeken voor haar een rustig thuis, landelijk gelegen, bij mensen die haar met zachte hand en geduld verder willen begeleiden. Kinderen zijn voor Senna nog te druk. Ze wil wel graag bij een of meer andere honden of katten wonen.

Update Senna december 2018

Senna heeft het zwaar. De omgeving waar ze nu woont is veel te druk voor haar. Wandelen durft ze nog niet zo ver, te veel prikkels: mensen, auto's, fietsen, brommers, speeltuintje voor de deur. Senna zou veel beter tot haar recht komen in een rustige landelijke omgeving. Graag bij iemand die (bijna) altijd thuis is, want alleen zijn lukt nog niet zo best. Het helpt haar wel als er een andere hond in huis is en katten vindt ze ook prima. Senna is een rustig en lief, maar ook timide meisje. Ze heeft begrip nodig en geduld, zodat ze in haar eigen tempo kan aarden in deze voor haar totaal nieuwe wereld. Een thuis met kinderen is voor haar niet geschikt.

In verband met de aankomende vuurwerkperiode hopen we dat Senna snel kan verhuizen naar een vuurwerkvrije plek. Dat mag ook bij een opvanggezin zijn.

Elsie / moeder

Arty / Reu

Nellie / Teef

Sansa / Teef


Omschrijving Senna

Als je kijkt naar het filmpje van hoe Senna bij de shelter werd gebracht, is het niet gek dat ze weinig vertrouwen heeft. Voor Senna is het belangrijk dat ze bij iemand mag wonen die daar begrip voor heeft en geen druk op haar legt. Alleen met het nodige geduld en de juiste begeleiding zal ze zich kunnen gaan ontwikkelen. Dit gaat veel tijd nodig hebben. Senna gaat dus alleen naar een rustig thuis in een prikkelarme omgeving waar haar mensen weinig verwachtingen hebben en haar accepteren zoals ze is.

 

Hoe Senna bij RSDR kwam

26-4-2018 Terwijl Tony en Diane thuis de administratie deden, werden er twee video's gestuurd door de jongens in de shelter.

De eerste video is van pups in zakken, gedumpt bij de opvang. Senna is er een van.

De tweede video is van later op de dag. Ze ontdekten een teefje, vastgebonden vlak bij de plek waar eerder een doos met pups was gevonden en dachten dat is de moeder. Maar het blijkt dat zij de moeder is van de pups die in zakken gedumpt zijn bij de shelter.