Home » SASSY

659

specialcare-160.jpg

geslacht: vrouwelijk

geboren: 9 juli 2013

gesteriliseerd/gecastreerd: ja

ras: kruising

grootte:  48cm(15 kg)

gevaccineerd: ja

gechipt: ja

verblijfplaats: RSDR shelter

plaats: Rudozem


Beschrijving Sassy

Als je de shelter binnenstapt zijn er een paar honden die direct opvallen. Eén daarvan is wervelwind Sassy. Sassy vindt het namelijk heerlijk om door te gangen te racen, hoe sneller hoe liever. Ze is ontzettend blij en wil ook graag kennismaken, maar vindt het o zo spannend. Ga je op je knieën zitten en laat je het initiatief van haar uitkomen, dan komt ze al snel naar je toe. Als ze je vertrouwt, vindt ze aandacht heerlijk. Ook gaat ze graag mee voor een wandeling.

Sassy heeft demodex oftewel puppyschurft. Dat is niet erg en zeker niet besmettelijk (m.u.v. puppies tot drie dagen oud). Demodex is een parasiet die alle honden bij zich kunnen dragen. Het is slechts in bijzondere gevallen dat honden er last van krijgen. Vaak is dat onder invloed van stress. Bij Sassy komt en gaat het. Ze heeft regelmatig kale plekken als gevolg. Als het opspeelt krijgt ze visolie, zodat haar vacht weer snel mooi is. We zien dat honden die demodex hebben in de shelter, eenmaal geplaatst in een liefdevol thuis, snel opknappen en er geen last meer van krijgen. We zoeken daarom voor Sassy een rustig thuis, waar een vaste routine en rust heerst. Een thuis met kinderen is waarschijnlijk te druk voor haar. Een andere stabiele hond zou haar goed doen, nu trekt ze veel op met de altijd rustige BigDog.

Wij kennen Sassy als een heel vrolijk en zeer lief hondje. De juiste persoon gaat ongetwijfeld veel plezier aan haar beleven.

Hoe Sassy bij RSDR kwam

15-07-2013 De moeder van Sassy (Iris) werd naar ons asiel gebracht met haar acht pas geboren baby's. De eigenaar wilde haar niet meer en zei dat zij een pittbull was. Iris leek daar echter totaal niet op. Ze is uiteraard een kruising uit vele rassen. Ze was erg mager en had een slechte onverzorgde vacht. Ondanks de verwaarlozing was ze heel vriendelijk en goedaardig naar mensen toe en zorgde ze goed voor haar pups. Vier van haar pups zijn kort na aankomst in de shelter overleden, de andere vier zijn gezonde vrolijke speelse honden geworden.

 

Iris / moeder 

Harvey / Reu 

Amiga / Teef 

Brisa / Teef