Home » SADIE opvang NL

2244-304.jpg

geslacht: vrouwelijk

geboren: september 2009

Gesteriliseerd/gecastreerd: ja

ras: kruising HERDER

grootte: 60 cm, 26 kg

gevaccineerd: ja

Gechipt: ja

verblijfplaats: in NL

plaats: Kerkdriel

kan bij katten: ja

kan bij kinderen: ja vanaf 8 jaar


Update opvanggezin

Sadie heeft haar wilde haren inmiddels verloren. Ze heeft een zacht, mild karakter, maar ook nog met typische herdertrekjes. Zo wil zij graag rust in de roedel en kan ze waaks reageren op vreemden. Voor de mensen die ze kent is ze superlief, ook voor de 9-jarige dochter in het opvanggezin. Sadie heeft niet zoveel nodig. Niet te lange wandelingen, een tuin om heerlijk in rond te scharrelen en in de zon te kunnen liggen en rust. Een druk gezin is niet geschikt voor deze dame op leeftijd. Helaas komen met de jaren ook de gebreken. Sadie heeft artrose in 3 rugwervels en haar schildklier is traag werkend. Verder heeft ze een licht hartruisje, niet zorgwekkend gezien haar leeftijd. Sadies gezondheid wordt goed in de gaten gehouden. Ze is beschikbaar voor adoptie, maar alleen voor mensen die er begrip voor hebben dat ze niet zonder gebreken komt en gunnen van een mooie, onbezorgde oude dag moet de belangrijkste motivatie voor adoptie zijn.


Omschrijving vanuit de shelter

Sadie is nu een hele lieve hond die gek is op spelen, aandacht en knuffels, zij kan ook heel goed overweg met de andere honden. Zij lijkt uiterlijk wel wat op een Duitseherder, ook heeft zij het waakse karakter van een herder, als er een vreemde aan het hek staat slaat zij aan en geen vreemdeling zomaar binnen.

Nu Sadie ouder wordt, is zij niet meer wantrouwig naar vreemden en vindt ze het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten.

's Ochtends is de kennel van Sadie bijna altijd schoon. We verwachten dan ook dat ze vlot zindelijk kan worden.

Hoe Sadie bij RSDR kwam

Zij heeft een hele tijd op straat gezworven en was heel bang voor mensen. Het heeft maanden geduurd voordat wij bij haar in de buurt konden komen om haar eten te geven. Het vertrouwen is heel langzaam opgebouwd. Op een gegeven moment liet zij toe dat ze werd opgetild en konden de Rowles haar mee naar huis nemen.