Home » SADIE opvang NL

224

geslacht: vrouwelijk

geboren: september 2009

Gesteriliseerd/gecastreerd: ja

ras: kruising HERDER

grootte: 60 cm

gevaccineerd: ja

Gechipt: ja

verblijfplaats: in NL

plaats: Kerkdriel

kan bij katten: ja

specialcare-30.jpg


Omschrijving vanuit de shelter

Vroeger was Sadie erg eenkennig, maar met de jaren heeft zij een mild karakter gekregen. Sadie is nu een hele lieve hond die gek is op spelen, aandacht en knuffels. Ze kan ook heel goed overweg met de andere honden en katten vindt ze ook prima. Ze lijkt qua uiterlijk wel wat op een Duitse herder en ook heeft zij het waakse karakter van een herder. Als er een vreemde aan het hek staat, slaat zij aan. Mensen die echter welkom zijn (zowel bekende als nieuwe vrijwilligers) worden vriendelijk begroet. Ze is niet meer wantrouwig naar vreemden en vindt het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten.

's Ochtends is de kennel van Sadie bijna altijd schoon. We verwachten dan ook dat ze vlot zindelijk zal zijn. Ze moet natuurlijk nog wel leren hoe ze aan kan geven dat ze naar buiten wil. In het begin is het belangrijk om vaak kleine stukjes te gaan wandelen of te zorgen dat ze (onder toezicht) een uitloop naar een goed omheinde tuin heeft. 

Hoe Sadie bij RSDR kwam

Sadie heeft een hele tijd op straat gezworven en was heel bang voor mensen. Het heeft maanden geduurd voordat RSDR bij haar in de buurt kon komen om haar eten te geven. Het vertrouwen is heel langzaam opgebouwd maar op een gegeven moment liet zij toe dat ze werd opgetild en konden de Rowles haar mee naar huis nemen.