Home » SABLE opvang BE

1220

geslacht: vrouwelijk

geboren:  24 augustus 2016

gecastreerd/gesteriliseerd: ja

ras: kruising (onherleidbaar/herder?)

grootte: 52 cm

gevaccineerd: ja

gechipt: ja

verblijfplaats: België

plaats:  Villers-Saint-Amand 


Update 28 september 2018 

Sable is het liefst bij haar mensen en zou ook passen bij mensen zonder hond die graag en veel met haar bezig zijn. Een andere, stabiele hond in huis is natuurlijk alleen maar fijn. Sable verwelkomt alle bezoek met veel enthousiasme en kan in de bench ook een paar uurtjes alleen zijn. Dit kan met wat training worden uitgebreid naar vrij in huis alleen zijn. Sable is vrij onzeker en heeft graag steun van haar begeleider. Ze wandelt goed mee aan de lijn en is niet bang van passerende auto's als je haar geruststelt zodat ze zich veilig voelt. Ze is heel nieuwsgierig en leert snel.


 

Omschrijving Sable

Wat een pechvogel is Sable. Al drie keer was ze geadopteerd, maar ook weer geannuleerd. Door steeds weer de negatieve berichten over het uitblijven van de registratie, lukte het de adoptanten niet om op haar te wachten. Wat een zonde, want Sable is een super lief meisje! Ze barst van enthousiasme, begroet iedereen even hartelijk. Kan goed met andere honden en katten en we denken dat ze zelfs in een druk gezin (met goed opgevoede kinderen) heel goed op haar plek zou zijn. Natuurlijk moet ze wel leren wat het inhoudt om in huis te leven. Maar leren zal ze met plezier doen. Ze is mensgericht en doet graag goed. Sable is aanhankelijk en vindt wandelen heerlijk. Ze zal nog wat moeten wennen aan drukte op straat.

Sable heeft al haar vaccinaties gehad en is gesteriliseerd. Ze zoekt nu geduldige mensen die zien wat voor geweldige hond ze is en graag op haar willen wachten totdat de adoptieritten weer starten.

5 December 2016: Sable weegt nu 8,5 kilo en is 36cm hoog. We verwachten dat zij bij een optimaal gewicht op volwassen leeftijd niet zwaarder dan 16 kg wordt.

 

Hoe Sable bij RSDR kwam

19 Oktober 2016: Rumen en Liam waren  op de terugweg vanuit Plovdiv waar zij bij de dierenkliniek waren geweest. Zij zagen langs de drukke weg ineens pups lopen.

Ze zijn gelijk gestopt om ze te helpen, terwijl ze de pups in de auto aan het doen waren verscheen plotseling de moeder. Zij is heel erg vriendelijk en was blij om ons te zien. Er was helemaal geen probleem ze konden haar optillen en hebben haar ook in de auto gezet. Na nog even gecheckt te hebben of er niet meer pups in de omgeving waren zijn ze op weg gegaan naar de RSDR shelter.

De video 1 is in twee delen, eerste deel is de moeder. Zij is nerveus en even niet zeker over wat er allemaal gebeurt en het tweede deel laat haar zien dat ze de volgende morgen tegen ons opspringt en relaxt is. De pups zijn heel erg vriendelijk en zijn duidelijk aan menselijk contact gewend.
Als de pups in het wild geboren waren zouden ze proberen weg te rennen, daarom denken wij ook dat ze gedumpt zijn langs de drukke weg.

Belle / moeder

Jason /Reu / 

 

Taylor/ Reu /