Home » RICHIE geadopteerd

14063-375.jpg

Update opvanggezin

Deze vrolijke jongen is helemaal klaar voor zijn eigen thuis. Richie houdt van mensen, hij wil met iedereen knuffelen en een aai halen. Ook ons 12-jarig neefje vond hij leuk en hij was lief voor hem. Richie is een hele enthousiaste vrolijke hond, goed met andere honden. Inmiddels is hij met zijn training begonnen. Hij pikt het allemaal supersnel op. De 'zit' had hij zo onder de knie, dus we zijn al begonnen met 'zit en blijf', los volgen (op afgesloten terrein) en liggen. Richie vindt de een op een aandacht en werken voor de baas helemaal geweldig. Ook komt hij als hij geroepen wordt. Richie gaat graag mee wandelen en is helemaal zindelijk.

Richie heeft buiten veel energie, is nieuwsgierig  en gaat graag op onderzoek uit. Binnen is hij rustig. Met Richie is het belangrijk dat hij zijn energie kwijt zal blijven kunnen door wandelen, spelen met andere honden of een training die hij leuk vindt. Net als bij andere rescuehonden zal Richie even tijd nodig hebben om te wennen aan een nieuwe omgeving.


Beschrijving vanuit de shelter

Richie en zijn broers zijn allemaal vrolijke jongens. Ze maken graag contact met mensen en vinden het heerlijk om buiten te spelen. Als ze eenmaal in Nederland zijn, zullen ze wel tijd nodig hebben om te wennen, want simpele dingen die voor ons normaal zijn, zijn voor hun nieuw.

Hoe Richie bij RSDR is gekomen

12 oktober 2017 Een straathond had in een tuin pups gekregen. In plaats van moeder en haar pups met rust te laten, hebben ze de pups op een grasgebied gegooid dichtbij de hoofdweg. De moeder is een erg bange, jonge straathond en is eigenlijk zelf nog een baby. Toen RSDR hoorde, wat er gebeurd was, had de moeder al twee van haar pups verstopt en kwam ze terug voor de anderen. Aangezien er mensen stonden te kijken, was ze agressief en aan het blaffen, om haar pups te verdedigen.  Een passerende vrouw schopte de pups weg dus RSDR heeft de pups snel opgepakt en is op zoek gegaan naar de andere pups. Ze vonden de verstopplek van de moeder maar de moeder was daar niet zo blij mee. Aangezien Tysan de andere pups nog steeds vast had, kwam de moeder dreigend op hen af. Ze konden niet anders dan de pups dus weer neer te zetten en hopen dat de moeder ze voor nu veilig zou houden.

Op 13 oktober 2017 lagen de pups ineens voor het asiel, zonder moeder, op een muurtje. Waarschijnlijk heeft de lokale burgemeester (die RSDR al jaren dwars zit) opdracht toe gegeven. Het is namelijk niet de eerste keer dat RSDR heeft gezegd dat ze geen honden of katten meer kunnen opnemen omdat ze vol zitten en dat hij ze dan toch bij de poort laat dumpen. Nederlandse vrijwilligers Hanneke en Olaf kwamen vroeg  aan bij de shelter, omdat ze naar de dierenartsen in Plovdiv gingen en toen vonden ze de kleintjes. 1 Pup was al van de verhoging gevallen, gelukkig was hij niet gewond. Ze zijn nu veilig  in een kennel in de tuin bij het huis van Tony en Diane. De moeder en 1 pup zijn  verdwenen. We hopen dat ze gewoon uit angst zijn weggerend en niet zijn gedood.

moeder/helaas niet gevangen

Lemmy / Reu

Monty / Reu

Parker / Reu

Hera / Teef