Home » RAPHAEL in NL

geslacht: mannelijk

geboren: ± 21 augustus 2013

gecastreerd: ja

ras: kruising (onherleidbaar)

grootte: schofthoogte 62 cm, gewicht 25 kg

gevaccineerd: ja, incl. kennelhoestneusvaccinatie

gechipt: ja

verblijfplaats: opvang NL

plaats: Aalst (gem. Zaltbommel)


 

b7faab1881fe443c96808449d7d28300.jpg
DSC_1515.jpg
DSC_1515.jpg
DSC_1568.jpg
DSC_1568.jpg
DSC_1722.jpg
DSC_1722.jpg
DSC_1757.jpg
DSC_1757.jpg
DSC_1775.jpg
DSC_1775.jpg
DSC_0012-3.jpg
DSC_0012-3.jpg
DSC_0046-1.jpg
DSC_0046-1.jpg
DSC_1777a.jpg
DSC_1777a.jpg
DSC_0125.jpg

Update opvanggezin 27-05-2017

Nu Raphael goed gewend is, zien we de hond zoals hij eigenlijk altijd al was: een heel aanhankelijk en lief maatje die graag bij zijn mensen is en het heerlijk vindt om lange wandelingen te maken en met andere honden te spelen.

Raphael kan al zitten op commando en we zijn net begonnen met 'down'. Bij loslopen (in veilig gebied) reageert hij goed op zijn naam en fluitsignaal en hij komt zich ook regelmatig zelf melden. Wil je hem weer aanlijnen dan loopt hij braaf de lus van de retrieverlijn in. Binnenkort mag hij mee op training.

Sommige dingen zijn nog moeilijk, het is al snel te druk voor Raphy dus we zoeken voor hem een landelijke/rustige omgeving en een huishouden zonder kinderen. Raphael is een geweldige hond voor de meer ervaren hondenbaas.

Oh ja, nog een belangrijk dingetje: Raphy is waaks en moet nog leren dat bezoek leuk is en samen met een andere hond kan hij een uur of drie alleen zijn.

 

Update opvanggezin 04-04-2017

Raphael wordt met de dag leuker en dapperder. Hij is gewend aan geluiden binnenshuis van apparaten als stofzuiger en TV, ook was hij niet onder de indruk van het geluid van de grasmaaier en heggenschaar. Op geluiden van vreemden buitenshuis blaft hij even. Wandelen in het dorp vond Raphael best wel spannend, maar nu loopt hij gewoon door als er auto's voorbij rijden, ook als ze de lampen aan hebben. Hij vindt het leuk om met dorpsgenoten (honden) contact te maken. In het dorp loopt hij aan de lijn, in het buitengebied loopt hij los. Hij komt vol enthousiasme als je roept en geniet met volle teugen van rennen en spelen. Ook heeft hij ontdekt dat water leuk is. Zwemmen doet hij nog niet, maar er doorheen spetteren is al feest.

Raphy knuffelt graag met zijn mensen en is super lief voor andere dieren. Verder is hij rustig in huis en helemaal toe aan een eigen baasje.

Update opvanggezin 23-02-2017

Iedere dag gaat het een stukje beter met Raphael (roepnaam Raphy). Hij gaat nu dagelijks mee op stap met de uitlaatservice en geniet daar met volle teugen van. Op veilig terrein loopt hij los met nog een lange trainingslijn die op de grond sleept. Raphy let goed op zijn begeleider en komt als je hem roept. Het is duidelijk dat hij in de natuur op zijn best is. In de woonwijk is het wat lastiger. Veel geluiden zijn nog spannend en zeker in het donker. Maar ook dat gaat stukken beter. Raphy ontwikkelt zich snel en zal dat zeker blijven doen. Hij heeft baat bij een andere stabiele hond in huis, maar dat is geen vereiste. Wat wel belangrijk is, is dat hij bij rustige, geduldige baasjes komt in een landelijke/dorpse omgeving, zodat de blootstelling aan meer prikkels geleidelijk kan gebeuren.

Raphael is zindelijk, is rustig in huis en houdt enorm van knuffelen. Raphael is heel goed met andere honden, katten en paarden.

Update opvanggezin 03-01-2017

Raphael kan heel erg goed samen met andere dieren, katten, honden, paarden zijn allemaal geen probleem voor hem. Kinderen vindt hij vanaf een jaar of 12 ook helemaal prima, als er maar rekening mee wordt gehouden dat hij eerst moet leren vertrouwen. Hij vindt het heel fijn om geaaid te worden. Als hij in zijn nopjes is, is hij heel vrolijk, energiek en dartelt hij rond, heel leuk. Hij is heel gevoelig en hecht zich echt aan zijn baasjes. Lopen aan de lijn kan hij heel goed (behalve als het spannend wordt, dan gaat hij meer trekken). Als hij toch trekt en we staan stil, zet hij een paar stapjes naar achteren, heel mooi. Hij vindt het fijn om bij zijn baasjes te zijn. Raphael is op zoek naar een rustige plek bij mensen die al wat ervaring met honden hebben. Zijn vertrouwen in vreemden moet nog groeien, maar hij is heel aanhankelijk en zal een trouw maatje worden.

Update opvanggezin 04-12-2016

Raphael past zich snel aan in zijn nieuwe omgeving. De eerste dag was hij wat terughoudend, maar inmiddels komt hij bij me om te knuffelen, het is echt een kroelhond. Raphael heeft kennis gemaakt met kinderen en is tegen iedereen even vriendelijk. Buiten kan hij enorm schrikken van vuurwerk, dus hij moet wel worden uitgelaten door iemand die sterk genoeg is om hem te houden en de tijd neemt om hem op zijn gemak te stellen. Raphael gaat graag mee wandelen en doet het goed in de auto. Kortom een hond met een lief, goed karakter die iemand heel gelukkig gaat maken!

 

Omschrijving Raphael

Raphael is heel zachtaardig en enorm mensgericht. Hij zou het liefst de hele dag willen knuffelen. Raphael gaat graag mee in de auto en wandelen vindt hij ook geweldig, lekker buiten, af en toe een sprintje. Raphael zal veel steun hebben aan een andere hond in huis. Het is toch een beetje spannend om te verhuizen naar een vreemd land met andere mensen, andere luchtjes en drukker verkeer. Het liefst wil Raphael naar het buitengebied of een rustige woonwijk en graag bij een geduldige familie, want hoewel hij bij de shelter heel makkelijk is, verwachten we dat hij even moeite zal hebben om zich aan te passen aan een nieuwe omgeving. Met de juiste ervaring en een flinke portie geduld zal dat ongetwijfeld goedkomen.

Raphael heeft de kattentest gedaan en vond de katten heel interessant en lekker ruiken. Hij bleef steeds vriendelijk. We denken dat hij prima kan bij katten die niet bang zijn en dus niet voor hem wegrennen.

Hoe Raphael bij RSDR kwam 

Op 16 oktober 2013 zagen wij pups langs de kant van de weg alleen rond scharrelen en zijn gestopt om ze te vangen, het bleken er 5 te zijn maar 1 lag op de weg en was al dood gereden. Het waren hele vriendelijke pups. Hierdoor weten wij zeker dat ze contact met mensen hebben gehad en dus 'gewoon' gedumpt zijn. De pups waren er slecht aan toe, maar zijn nu gezonde volwassen honden geworden.

Zusjes

FELICIA geadopteerd

COCCIE geadopteerd

CHOCO geadopteerd