Home » RAGNAR (deze pagina bevat schokkende beelden)

802groen-5.jpg

geslacht: mannelijk
geboren: 2010
gesteriliseerd/gecastreerd: ja
ras: kruising
grootte: middel
gevaccineerd: ja
gechipt: ja
verblijfplaats: RSDR shelter,
plaats: Rudozem
kan bij katten: nee


Omschrijving vanuit de RSDR shelter

Ragnar is een hele lieve, zachtaardige jongen. In het begin moest hij even wennen aan vreemden, maar inmiddels zijn er veel vrijwilligers naar de shelter gekomen en Ragnar vindt al die extra aandacht nu heerlijk. Hij loopt vol vertrouwen met ze mee voor een fijne wandeling.

Hij houdt van de autorijden, dan zit hij in een bench, dat is hij zo gewend. Hij heeft een tijdje bij Tony & Diane in huis gewoond en liep daar vrij rond. Ragnar was zindelijk toen, dus we verwachten dat hij na adoptie ook snel zindelijk zal zijn.

Ragnar is helemaal genezen, wel heeft hij meerdere littekens. Zijn wonden waren hoogst waarschijnlijk van een aanval van meerdere honden tegelijk. Wij waren bezorgd wat zijn reactie naar andere honden zou zijn, maar er zijn totaal geen problemen. Hij is ook getest op hartworm en deze was negatief.

Hij is heel vriendelijk naar andere honden en pups. Ragnar kan niet samen met katten.

Ragnar kan het heel goed vinden met Khaleesi. Zij zijn onafscheidelijk en ze mogen dan ook alleen samen geplaatst worden.

Het zijn twee super honden die ieder apart heel veel hebben meegemaakt en ondanks dat toch verschrikkelijk lief en aanhankelijk zijn gebleven.

Hoe Ragnar bij RSDR kwam

Tony vond deze arme jongen in de stad op 15-06-2014. Tony was erg geschrokken van de toestand waarin Ragnar verkeerde. Op zijn hele lijf had hij wonden die vol maden zaten. Hij had ook een zeer luidruchtige hoest en een flinke snotneus. De geur van zijn wonden was verschrikkelijk. Toen Tony hem pakte om in veiligheid te brengen, probeerde hij zich terug te trekken en te happen, maar toen we hem in de douche zetten, liet hij zich gewillig helpen. Tijdens het douchen bleek hoeveel maden er in de wonden zaten, ze kwamen er allemaal uit gekropen. Hij heeft antibiotica en pijnstillers gehad en gaat zo snel mogelijk naar de dierenarts.
Diane heeft hem de naam Ragnar gegeven. Meestal plaatsen we op facebook een verzoek om namen te verzinnen, maar soms is het ontzettend belangrijk alvast een naam te geven voor het geval dieren het niet redden. Dan sterven ze in ieder geval niet naamloos... Hij moet heel sterk zijn om het te halen, dus heeft Diane hem naar de krachtige hoofdpersoon in tv-serie Vikings genoemd.

Update 07-07-2014
Ragnar is onder narcose geweest, zodat de dierenarts hem kon scheren en drains kon zetten waar de ergste wonden zaten. Hij heeft een bacteriële oorontsteking en heeft daar druppels voor gekregen. Hij heeft nog steeds een erge snotneus. Verrassend genoeg zijn al zijn bloedwaarden heel goed. Afgezien van bloedarmoede (waarschijnlijk te wijten aan de parasieten) en een iets te hoge witte bloedcellenwaarde als gevolg van een infectie, was alles ok. De tests voor hartworm en bepaalde andere dingen waren allemaal goed.
Toen Tony naar hem toe ging, nadat hij uit de narcose wakker was geworden, kwispelde hij met zijn staart en liep naar hem toe.