We hebben goed nieuws! Na een lange periode van stilte, kunnen er binnenkort weer honden naar Nederland komen! Mail ons voor meer info.

Home » PARKER

1402

geslacht: mannelijk
geboren: ± 25 augustus 2017
gesteriliseerd/gecastreerd: ja
ras: kruising
grootte: 54 cm
gevaccineerd: ja
gechipt: ja
verblijfplaats: RSDR shelter
plaats: Rudozem
kan bij katten: ja


Beschrijving 

Parker en zijn broers zijn allemaal vrolijke , zachtaardige jongens. Ze maken graag contact met mensen en vinden het heerlijk om buiten te spelen met de andere honden. Parker heeft kennis gemaakt met katten en dat ging ook goed. Als ze eenmaal in Nederland zijn, zullen ze wel tijd nodig hebben om te wennen, want simpele dingen die voor ons normaal zijn, zijn voor hun nieuw. 

Hoe Parker bij RSDR is gekomen

12 oktober 2017 Een straathond had in een tuin pups gekregen. In plaats van moeder en haar pups met rust te laten, hebben ze de pups op een grasgebied gegooid dichtbij de hoofdweg. De moeder is een erg bange, jonge straathond en is eigenlijk zelf nog een baby. Toen RSDR hoorde, wat er gebeurd was, had de moeder al twee van haar pups verstopt en kwam ze terug voor de anderen. Aangezien er mensen stonden te kijken, was ze agressief en aan het blaffen, om haar pups te verdedigen.  Een passerende vrouw schopte de pups weg dus RSDR heeft de pups snel opgepakt en is op zoek gegaan naar de andere pups. Ze vonden de verstopplek van de moeder maar de moeder was daar niet zo blij mee. Aangezien Tysan de andere pups nog steeds vast had, kwam de moeder dreigend op hen af. Ze konden niet anders dan de pups dus weer neer te zetten en hopen dat de moeder ze voor nu veilig zou houden.

Op 13 oktober 2017 lagen de pups ineens voor het asiel, zonder moeder, op een muurtje. Waarschijnlijk heeft de lokale burgemeester (die RSDR al jaren dwars zit) opdracht toe gegeven. Het is namelijk niet de eerste keer dat RSDR heeft gezegd dat ze geen honden of katten meer kunnen opnemen omdat ze vol zitten en dat hij ze dan toch bij de poort laat dumpen. Nederlandse vrijwilligers Hanneke en Olaf kwamen vroeg  aan bij de shelter, omdat ze naar de dierenartsen in Plovdiv gingen en toen vonden ze de kleintjes. 1 Pup was al van de verhoging gevallen, gelukkig was hij niet gewond. Ze zijn nu veilig  in een kennel in de tuin bij het huis van Tony en Diane. De moeder en 1 pup zijn  verdwenen. We hopen dat ze gewoon uit angst zijn weggerend en niet zijn gedood.

moeder helaas niet gevangen

Lemmy / Reu

Monty / Reu

Richie / Reu

Hera / Teef