Home » POPPET(2) opvang NL ONHOLD

tijdelijk niet beschikbaar

1323


Update opvanggezin Poppet

Het is zeldzaam hoe lief en zachtaardig Poppet is. Ze laat zich graag aaien en legt dan haar kopje in je handen. In huis is ze rustig, maar kan ook hele blije sprongen maken. Haar favoriete moment van de dag is als ze eten krijgt. Luisteren naar commando's doet ze nog niet, ze begint al wel woorden te herkennen. Het is natuurlijk even wennen die Nederlandse taal. Poppet is zindelijk en loopt al best goed mee aan de lijn.

Zoals bij zoveel straathonden is het niet bekend wat voor honden Poppets ouders zijn. De meeste mensen zien in haar een teckel. Echter zijn we die nog nooit tegen gekomen in de regio waar Poppet vandaan komt. Waarschijnlijk is zij een Gonche kruising met een klein ras. Ze heeft het zachtaardige karakter van de Gonche, maar ook de goede neus en het daarmee gepaard gaande jachtinstinct.

In de korte tijd dat Poppet in Nederland is, heeft zij heel wat mensen bezig gehouden. Ze is namelijk ontsnapt uit de woning van het eerste opvanggezin en het duurde een week voordat ze zich liet vangen. Iedere vermissing is er een teveel en we willen absoluut voorkomen dat Poppet nog een keer alleen de straat opgaat. Heb je interesse in Poppet, dan zul je haar veiligheid serieus moeten nemen en gebruik moeten maken van een veiligheidstuig en gps tracker. In dit stadium is het nog veel te vroeg om te kunnen zeggen of ze ooit los kan, maar het uitgangspunt is nu van niet.

Poppet kan goed bij andere honden. Katten heeft ze ook ontmoet en daar reageerde ze goed op. Ze heeft nog geen kennis gemaakt met kinderen, maar we verwachten dat een jong gezin te druk is voor haar.

Omschrijving Poppet

Met een schofthoogte van slechts 38 cm is Poppet een van de kleinere hondjes bij RSDR. Ze is wel stevig gebouwd en daardoor best zwaar. Poppet is een lief hondje die zich goed gedraagt tussen de andere honden en het leuk vindt om een stukje te gaan wandelen. Poppet is erg gefocused op katten die ze buiten ziet lopen. We weten niet of ze daar vrienden mee wilt worden of dat ze er achteraan wilt jagen. 


Hoe Poppet bij RSDR is gekomen

22 maart 2017 Tony was onderweg om de jongens op te halen om te gaan werken in de shelter. Ineens zag hij Yanko rennen tussen het drukke verkeer. Yanko had een kleine pup gezien tussen de rijdende auto's. Het lukte Tony en Yanko de pup in een hoek te drijven en haar te pakken.  Aangezien ze erg klein was, is ze meegegaan naar het woonhuis van Tony en Diane.