Home » POESJKA opvang NL

701

geslacht: mannelijk

geboren: 4 oktober 2013

gecastreerd: ja 13 september 2014

ras: Kruising Gonche

Grootte: 60cm / 30 kg

gevaccineerd:  ja

gechipt: ja

gezondheidsverklaring: ja

verblijfplaats: opvang NL

plaats: Kerkdriel

in NL: v/a 27 november 2016

 


Update Poesjka 

Deze geweldige lieverd heeft het zwaar gehad voordat hij in het opvanggezin kwam. Buiten zijn schuld om moest hij op zoek gaan naar een nieuw thuis. Poesjka is lief voor honden, katten en kinderen. Binnen is hij goed gewend en luistert hij naar de basiscommando's. Poesjka is zindelijk. Deze lobbes vindt het heerlijk om in het buitengebied te wandelen en door het water te banjeren. Hij geniet ontzettend van op zijn eigen tempo de omgeving verkennen. Poesjka is aanhankelijk, houdt van knuffelen, maar wil ook graag lekker op zijn eigen plekje kunnen uitrusten. Poesjka gaat goed mee in de auto.

Poesjka is een hele leuke, makkelijke en vooral lieve hond die iemand heel gelukkig kan maken. Poesjka heeft echter een medische geschiedenis waarmee rekening gehouden moet worden. Onderstaand zijn verhaal, lees dat goed door als je interesse in hem hebt. 


Medisch verleden Poesjka

Bijna iedereen kent inmiddels het verhaal van Poesjka. Poesjka is door omstandigheden aangeboden voor herplaatsing. Toen vrijwilligers van RSDR hem ophaalden om naar een opvanggezin te brengen, bleek hij in zeer slechte conditie. Behalve de te lange nagels, onverzorgde vacht en vieze oren, had hij een dikke bloederige kaak en was er een opvallende holte achter zijn linkeroog. De opvang maakte direct een afspraak bij de dierenarts waar hij gelijk onder narcose ging om een ontstoken kies te verwijderen en foto's te laten maken.

2019-09-051-1.pngDe foto's bevestigden wat de dierenarts al had gezien: in de onderkaak zat een tumor. Het trieste was dat dit een zeer traag groeiende tumor bleek en dat de holte achter zijn oog was ontstaan doordat hij zijn spieren al een hele tijd niet meer kon gebruiken door de pijn. Hij moet hier al ontzettend lang last van hebben gehad. Gelukkig kon de tumor verwijderd worden.

67402283_10220038125810270_2641742488649334784_n-3.jpgDaarvoor moest de helft van zijn onderkaak worden verwijderd. Een flinke ingreep, maar de prognose was goed en Poesjka zou hierna een gewoon leven kunnen gaan leiden. Zijn opvanggezin ging er helemaal voor! Door de goede zorgen zag Poesjka er al snel weer gezond uit en ook zijn kaak herstelde goed. Op RSDR Nederland zijn inzamelingsacties geweest en heel veel gulle gevers hebben ervoor gezorgd dat we de dierenartsrekeningen vlot konden betalen. Poesjka kan zich nu prima redden met halve kaak. Kauwen lukt niet, maar slobberen des te beter. Hij vindt het verse vlees dat hij krijgt heerlijk. Ook geniet hij van de lange wandelingen in buitengebied. Zijn tong hangt vaak buiten zijn bek. Dat is niet erg, behalve als het vriest, dan kan zijn tong bevriezen. Een snuitje moet ervoor zorgen dat zijn tong binnen blijft. Het opvanggezin is bezig om hem dat aan te leren. 

67331442_10220038125490262_2725296254144741376_n-1.jpgDe prognose voor Poesjka is goed. De snijranden zijn onderzocht en waren helemaal schoon. Het is natuurlijk nooit 100% zeker dat de kankercellen zich niet al verder hebben verspreid. Een potentiële adoptant zal hem dan ook goed in de gaten moeten houden.

Verder is Poesjka in blakende gezondheid. Het schoonmaken van zijn oren en het knippen van zijn nagels vindt hij heel vervelend. Dat moet langzaam opgebouwd worden.

Nu Poesjka helemaal hersteld is en het goed doet, mag hij geadopteerd worden. Maar alleen door mensen die hem kunnen geven wat hij verdient: een geweldig en onbezorgd hondenleven!


Hoe Poesjka bij RSDR is gekomen

Poesjka is in onze shelter geboren zijn moeder Inca werd hoogzwanger zwervend op straat aangetroffen en was er heel slecht aan toe..

 

 

Inca /moeder
geadopteerd

Tinka / Teef geadopteerd

Glimmer / Teef
geadopteerd

Jolly  / Teef geadopteerd

Nollaig / Reu
geadopteerd 

60CM HOOG / 30 KILO


MOEDER VAN POESJKA = INCA 


Inca werd op 20 september 2013  gevonden ondervoed uitgedroogd en hoogzwanger, wij vreesden voor haar leven en of haar pups het zouden overleven zo zwak was zij.
Nadat zij aangesterkt was werden de pups op 3 oktober geboren en allemaal gezond.

Ook Inca heeft het allemaal goed doorstaan.