Home » ORSA opvang NL

1275

specialcare-142.jpg

geslacht: vrouwelijk

geboren: ± 4 november 2016

gesteriliseerd/gecastreerd: ja

ras: kruising(Karakachan)

grootte: 59 cm

gevaccineerd: ja

gechipt: ja

verblijfplaats: Nederland


Update opvanggezin 8 december 2018

Voor de juiste persoon is deze lieverd een geweldig maatje. Trouw, altijd vrolijk en blij om je te zien, speels en volgzaam. Veel Karakachans leren moeilijk commando's aan, maar Orsa leert snel en vindt het leuk om wat voor je te doen. Ze vindt wandelen heerlijk, maar ook knuffelen. Verder is ze zindelijk, gesteriliseerd en loopt ze goed mee aan de lijn. Ook kan ze inmiddels prima alleen zijn, hoewel dat op een nieuwe plek opnieuw moet worden aangeleerd.

Ze klinkt als de ideale hond. En ja, wij zeggen dat is ze ook, voor de juiste persoon. Want, zoals veel Karakachans,  verdedigt Orsa haar baas en huis tegen iedereen die zij niet goed kent. Dat betekent dat je Orsa apart moet zetten bij gewenst bezoek, een kennel of garage is daarvoor prima. Een huis met 'zoete inval' is daarom niet geschikt voor Orsa. Ook plaatsen wij haar niet bij kinderen. Wij zoeken voor haar een thuis met een of twee volwassenen die Orsa's waakeigenschappen als kwaliteit zien. Bij Orsa kan je je 100% veilig voelen en ze is ook nog eens leuk gezelschap.

Katten, vogels en konijnen vindt ze te prachtig om op te jagen. Paarden en koeien zijn heel interessant. Honden zijn erg leuk om tijdens de wandeling mee te spelen, maar om een thuis mee te delen waarschijnlijk minder geschikt.

 

Update opvanggezin 19 november 2018

Orsa blijkt toch duidelijk Karakachan eigenschappen te hebben. Ze hecht zich sterk aan één persoon en zal die en haar huis beschermen. Ze neemt zelf beslissingen wie ok is en wie niet. Daarom zoeken we voor iemand die graag een hond wil die helemaal voor hem of haar gaat en een thuis waar ze apart kan als er bezoek komt.

Voor haar eigen baas is ze een geweldige hond, zindelijk kan een paar uur alleen zijn, speels en aanhankelijk. Ook reageert ze goed op het aanleren van commando's. Ze kent inmiddels 'Orsa kom' en 'zit'. Ook autorijden vindt ze leuk. Ze heeft veel energie en gaat graag wandelen.

 

Update opvanggezin 27 oktober 2018

Deze lieverd blijkt erg mensgericht, maar kan ook al een paar uur alleen thuis zijn. Ze maakt niets stuk en is zindelijk. Omdat ze zo van aandacht houdt en wat 'in te halen heeft' , plaatsen we haar alleen bij mensen zonder andere dieren. Orsa loopt zonder trekken aan de lijn en pakt lekkers voorzichtig aan.  Tijdens de wandeling reageert Orsa goed op andere honden, is naar allemaal even vriendelijk, ook al zijn zij los en zij vast aan de lijn. Voor Orsa zoeken we een ervaren eigenaar.


Update Orsa 11 oktober 2018

Orsa heeft zich ontwikkeld tot een hele leuke hond. Goed met andere honden  en vriendelijk naar mensen. Op dit moment zien we geen typische kenmerken van de Karakachan.

 

Omschrijving Orsa

Orsa's moeder is een Karakachan (kruising) en daarom hanteren we strenge plaatsingseisen bij deze pups. De verwachting is dat ze groot worden en de typische gedragseigenschappen van een Karakachan zullen ontwikkelen. Zij zullen huis/tuin en baas beschermen waardoor het lastig kan zijn bezoek te ontvangen. Wij plaatsen de zusjes alleen bij mensen met ervaring.

Update 23-1-2017

Helaas is alsnog één van de pups (Elsa) overleden.

Update 4-1-2017

In de Plovdiv-Rudozem-regio is een ernstige uitbraak van het parvo virus. Alle pups verblijven bij de dierenarts, drie pups hebben het helaas niet gered en zijn overleden.

Hoe Orsa bij RSDR is gekomen

Op 16-12-2016 werden zeven pups door 2 mannen bij de shelter gebracht, de moeder was bij hun huis onder het balkon bevallen. Zij verzorgden de pups en gaven de moeder eten en drinken. Maar de pups werden ouder en kwamen uit hun schuilplaats en dat is heel gevaarlijk voor ze.

De mensen konden niet langer voor ze zorgen en voor hun veiligheid instaan. Daarom hebben ze de pups bij RSDR gebracht.

Eowyn/ Teef 

 

Nala / Teef