Home » ORION geadopteerd

1401

geslacht: mannelijk

geboren: 1 maart 2017

gecastreerd/gesteriliseerd: ja

ras: kruising (onherleidbaar)

grootte: 49 cm

gevaccineerd: ja

gechipt: ja

verblijfplaats: RSDR shelter

plaats: Rudozem


Omschrijving Orion

Orion is niet alleen van buiten, maar ook van binnen een prachtige hond, zegt Tony van de shelter. Hij is heel vriendelijk naar andere honden, of het nu teefjes of reutjes zijn. Ook naar mensen is hij lief, zelfs als het compleet onbekenden zijn. Orion loopt goed en graag mee aan de lijn. Hij is een hond met veel energie, dus we zoeken voor hem wel een thuis waar er genoeg met hem gedaan wordt. Bijvoorbeeld door lange wandelingen of hobbysporten. De onstuimige puppymaanden zijn voorbij, maar Orion is geen hond die de hele dag in zijn mand wil liggen. Net als bij andere rescue honden zal je wat tijd in zijn basisopvoeding moeten steken.

 

Hoe Orion bij RSDR is gekomen 

Drie dagen achter elkaar een redding, de pups zijn familie van elkaar en  ongeveer 5/6 maanden oud,  werden gespot in het centrum.

Zondag 24 september werd de derde pup (Annie) gevangen door Liam, Kotsi en Tysan, nadat Liam een telefoontje had ontvangen dat er een pup rond liep in het centrum helemaal bedekt onder het bloed.  Wij dachten dat zij aangevallen zou zijn door andere straathonden, maar bij het schoonmaken van de verwonding lijkt het er meer op dat er op haar geschoten is.

Zaterdag 23 september zagen Liam en Kotsi een tweede pup rond scharrelen (Litsi) , deze kwam gelijk aan gerend toen deze ze zag en wilde niet wijken van Liam . 

Vrijdag 22 september zag Kotsi een groep honden aan het vechten in het centrum van Rudozem, het lukte hem de groep uit elkaar te drijven, 1 pup bleef achter(Orion) was gelukkig niet gewond maar heel erg geschrokken. 

Annie / Teef

 

Litsi / Reu