Home » ORION(2) opvang NL

1503

geslacht: mannelijk
geboren: ±  8 juli 2019
ras: kruising Bulgaarse herder Karakachan
grootte: 53 cm 17,5 kilo (25 januari 2020)
gecastreerd:  ja
gevaccineerd: ja
gechipt: ja
verblijfplaats: opvang NL
plaats: Renesse


zindelijk: ja
kan bij katten: ja
bij honden: ja
aan de riem: kan trekken
kan bij kinderen: vanaf 10 jaar
tuin noodzakelijk: ja

Beschrijving 

Orion is een leuke en op zijn tijd baldadige pup zoals een puberpup van 7 maanden hoort te zijn ;). Hij is erg intelligent, lief en speels, maar hij kan ook uren rustig liggen te slapen (in of buiten de bench) en is zindelijk. Hij vindt het heerlijk om buiten in de tuin te zijn dus een tuin is echt een must voor deze knappe vent.

Orion is een kruising Bulgaarse herder en daardoor van nature argwanend naar vreemde mensen en hij heeft wat tijd nodig om ze te leren kennen. Ook op straat vind hij mensen die hem "zomaar" willen benaderen erg raar en die zal hij dan ook ontwijken. Dingen ontdekken buiten is natuurlijk ook veel leuker dan onbekende mensen ;) Andere honden die hij buiten tegenkomt vind hij wel heel leuk en daar wil hij dolgraag naar toe en mee spelen. Orion is een sterke beer dus zijn baasje zal (letterlijk) stevig in zijn schoenen moeten staan bij het wandelen.

Orion is dus geen allemansvriend en de vraag is ook of je dat moet willen. Naar eigen mensen is hij superlief en dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Als je hem de tijd geeft op eigen tempo te laten wennen en vooral niet te veel van hem verwacht in het begin, zal je een geweldig vriend voor het leven aan Orion hebben. Ben jij diegene met geduld, veel vrije tijd, een fijne tuin in een rustige woonomgeving zonder kleine kinderen? Dan is Orion jouw match!

Hoe Orion bij RSDR kwam

Orion en Blitz zijn gedumpt bij de poort van de shelter in september 2019. Er waren een paar dagen ervoor drie andere pups gedumpt. Dit zijn  Mellow, Blitz en Coco. Waarschijnlijk zijn zij van hetzelfde nest. Mellow en Blitz zijn inmiddels geadopteerd in Nederland.

Mellow / Teef

Coco / Teef

Blitz / reu