Home » NELLIE opvang NL

1446

geslacht: vrouwelijk

geboren: 8 maart 2018

gecastreerd/gesteriliseerd: ja

grootte: 44 cm, 10 kg (13 sept 2018)

ras: kruising(onherleidbaar)

grootte: middel

gevaccineerd:  ja

gechipt: ja

verblijfplaats: Nederland

plaats: Wognum


Update opvanggezin november 2018

Het verbaasd ons hoe snel Nellie zich heeft aangepast. Ze is eigenlijk niet bang tijdens de wandelingen, reageert niet op verkeer dat passeert. Ze vindt het heerlijk om te wandelen. Thuis binnen vindt ze het wat spannender, hoewel het goed klikt met onze honden. We hebben al bezoek gehad en dat vond ze gezellig, kwam zelf naar ze toe voor een aai. Ze wordt echter niet vrolijk van kleine kinderen, dus plaatsen we haar alleen in een rustig huishouden, eventueel met tieners. Als bonus is Nellie al zindelijk. Nellie is een lieverdje klaar is voor haar gouden mandje.

 

Omschrijving Nellie

Nellie is een heel gevoelig hondje die echt wel wat tijd nodig zal hebben om te wennen als ze eenmaal in Nederland is. Ze zoekt dan ook een baasje die heel geduldig is en liefst al ervaring heeft met rescue honden. Een baasje die voor haar rust, duidelijkheid en veiligheid schept, zonder stemverheffingen of spanning. Een baasje die haar accepteert zoals ze is, zodat ze vanuit een veilige omgeving het vertrouwen krijgt om te groeien in haar ontwikkeling. Dit zien we haar niet doen bij een druk gezin. We zullen selectief zijn in de plek waar zij naar toe mag gaan. 'Ze ziet er zo leuk uit' is beslist niet de juiste motivatie voor adoptie. Nellie zegt 'ja graag' tegen andere honden (ze houdt enorm van spelen) en denkt dat ze ook wel kan wennen aan samen wonen met een kat.

Hoe Nellie bij RSDR is gekomen

26-4-2018 Terwijl Tony en Diane thuis de administratie deden, werden er twee video's gestuurd door de jongens in de shelter.

De eerste video is van pups in zakken, gedumpt bij de opvang. Nellie is er een van.

De tweede video is van later op de dag. Ze ontdekten een teefje, vastgebonden vlak bij de plek waar eerder een doos met pups was gevonden en dachten dat is de moeder. Maar het blijkt dat zij de moeder is van de pups die in zakken gedumpt zijn bij de shelter. 

Elsie / moeder

Arty / Reu

Sansa / Teef

Senna / Teef