Home » MONTY

1403

geslacht: mannelijk
geboren: ± 25 augustus 2017
gesteriliseerd/gecastreerd: ja
ras: kruising
grootte: 54 cm
gevaccineerd: ja
gechipt: ja
verblijfplaats: RSDR shelter
plaats: Rudozem
kan bij katten: ja


Beschrijving

Monty is net als zijn broers een vrolijke, vriendelijke jongen die goed kan opschieten met alle medewerkers in het asiel, de honden en katten. Hij is zachtaardig van karakter en erg lief.

Monty verblijft vanaf pup af aan in het asiel dus zal na adoptie ongetwijfeld nog het een en ander moeten leren. Met geduld en liefde zal dit echter vast goed komen. Meer weten over Monty? Informeer gerust!

Hoe Monty bij RSDR is gekomen

12 oktober 2017 Een straathond had in een tuin pups gekregen. In plaats van moeder en haar pups met rust te laten, hebben ze de pups op een grasgebied gegooid dichtbij de hoofdweg. De moeder is een erg bange, jonge straathond en is eigenlijk zelf nog een baby. Toen RSDR hoorde, wat er gebeurd was, had de moeder al twee van haar pups verstopt en kwam ze terug voor de anderen. Aangezien er mensen stonden te kijken, was ze agressief en aan het blaffen, om haar pups te verdedigen.  Een passerende vrouw schopte de pups weg dus RSDR heeft de pups snel opgepakt en is op zoek gegaan naar de andere pups. Ze vonden de verstopplek van de moeder maar de moeder was daar niet zo blij mee. Aangezien Tysan de andere pups nog steeds vast had, kwam de moeder dreigend op hen af. Ze konden niet anders dan de pups dus weer neer te zetten en hopen dat de moeder ze voor nu veilig zou houden.

Op 13 oktober 2017 lagen de pups ineens voor het asiel, zonder moeder, op een muurtje. Waarschijnlijk heeft de lokale burgemeester (die RSDR al jaren dwars zit) opdracht toe gegeven. Het is namelijk niet de eerste keer dat RSDR heeft gezegd dat ze geen honden of katten meer kunnen opnemen omdat ze vol zitten en dat hij ze dan toch bij de poort laat dumpen. Nederlandse vrijwilligers Hanneke en Olaf kwamen vroeg  aan bij de shelter, omdat ze naar de dierenartsen in Plovdiv gingen en toen vonden ze de kleintjes. 1 Pup was al van de verhoging gevallen, gelukkig was hij niet gewond. Ze zijn nu veilig  in een kennel in de tuin bij het huis van Tony en Diane. De moeder en 1 pup zijn  verdwenen. We hopen dat ze gewoon uit angst zijn weggerend en niet zijn gedood.

moeder helaas niet gevangen

Lemmy / Reu

Parker / Reu

Richie / Reu

Hera / Teef