Home » MISTY(2) geadopteerd

228

fjwwbnl2Fpublic2Ff2Fe2F32Frudozem-street-dog-rescue-bulgarije2Ftrcq0a2Fspecialcare-180-14.jpg

geslacht: vrouwelijk

geboren: 2008

gesteriliseerd/gecastreerd: ja

ras: kruising

grootte:middel/groot

gevaccineerd: ja

gechipt: ja

verblijfplaats: RSDR shelter

plaats: Rudozem

kan bij katten: ja


Omschrijving vanuit de shelter

Soms gebeurt het dat een vaste bewoner vrij komt voor adoptie. Dit omdat zij hun verleden achter zich lijken te hebben gelaten en enorm veranderd zijn. Dit is ook met Misty gebeurd. Jaren geleden had ze een hekel aan vrouwen, maar haar vertrouwen is hersteld en ze is vriendelijk naar Diane en Monika in de shelter. Ook is ze lief voor alle vrijwilligers die op bezoek komen. Nu ze al 11 jaar is, kunnen we gerust zeggen dat ze haar wilde haren kwijt is. Misty is altijd blij als ze mee mag wandelen, het is geen hond die hele dagen stil wil liggen, hoewel ze nu ook best een uurtje bij je op de bank wil liggen. Ze heeft een gemiddeld energieniveau. Omdat ze best groot is en kan trekken aan de lijn, moet je wel stevig in je schoenen staan, over het algemeen loopt ze rustig mee aan de lijn. Misty is geweldig goed met andere honden, ze woont er immers de hele dag tussen. Zelfs met katten is ze geweldig, toen Misty in het huis van Tony en Diane woonde sliepen de katten bovenop haar. Doordat ze in haar jongere jaren in huis heeft gewoond denken we dat ze zich vlot aan zal passen. Misty heeft vroeger kinderen ontmoet en was er super mee. Als bonus houdt Misty haar kennel schoon.

Is Misty dan de perfecte hond? Voor de juiste persoon (personen) wel. Misty zal na al die jaren in het asiel, echt moeten wennen aan een leven in een Nederlands huishouden. We zoeken dan ook iemand die daar begrip voor heeft en die haar niet onder druk zet om dingen te doen waar ze nog niet aan toe is.

Hoe Misty bij RSDR kwam
Misty verscheen in 2009 in Rudozem en had totaal geen vertrouwen in mensen. Zij was erg hongerig en de jongens van RSDR wierpen voedsel naar haar toe. Dagenlang volgde zij daarna de jongens en wachtte bij de poort van het asiel, soms de hele nacht. Ondanks dit verstreken er weken voordat ze de mensen van RSDR echt ging vertrouwen en het toe liet dat de jongens haar aaiden. Een dame herkende haar en nam contact op met de persoon waarvan zij dacht dat hij de eigenaar was die 28 kilometer verderop woonde. Deze man vertelde echter haar dat hij haar niet meer wilde en haar buiten gegooid had. 
Ze hebben Misty opgenomen in het asiel omdat zij serieus gevaar liep om dood geschoten te worden.  Ze had uit honger enkele kippen gedood rondom Rudozem en was ook al aangereden door een auto. Het heeft lang geduurd voordat ze andere mensen vertrouwde, maar nu gaat het heel goed met haar.

Klik hier om een tekst te typen.