Home » MAIA gereserveerd

1237

geslacht: vrouwelijk

geboren: ± 1 juli 2014

gesteriliseerd/gecastreerd: ja

ras: Husky

grootte: 54cm, 19 kg 

gevaccineerd: ja

gechipt: ja

verblijfplaats: Nederland

plaats: Helmond


 

Update januari:
 
Maia is een vrolijke hond, altijd blij en ze heeft geen schrik van mensen, geluiden of vreemde situaties. Ze gaat ook graag mee in de auto. Absoluut zindelijk en geeft netjes aan als ze naar buiten wil. Buiten kan ze wat trekken aan de lijn, omdat ze veel jaagt en graag graaft naar mollen en muizen. In het pleeggezin is ze 4 keer per week 3 a 4 uur alleen thuis (met 2 andere honden) en dat doet ze perfect. Ze gaat lekker ergens rustig liggen en komt nergens aan. Jankt niet en sloopt niks. Ze is wel heel beschermend over haar eten en als ze iets lekkers krijgt. Ze is bang dat het van haar afgepakt word. Niet gek als je bedenkt dat ze bijna uitgehongerd gevonden is. Hierdoor kan ze beter niet bij kleine kinderen geplaatst worden. Bij het pleeggezin gaat dit overigens steeds beter. Het is een kwestie van geduld hebben en vertrouwen opbouwen. Daar zal dus wel wat tijd in gestoken moeten worden.
Tijdens het wandelen wil ze met veel honden spelen maar ze vindt reuen toch iets leuker dan teefjes. Verder is het een heerlijke knuffelkont. Ze word graag aangehaald en komt graag bij je liggen. 

Update opvanggezin 27 oktober 2018

Het opvanggezin is aangenaam verrast! Maia is nergens bang van en heel vriendelijk naar alle mensen en honden die ze tijdens de wandelingen tegen komt. 's Nachts heeft ze beneden bij de andere honden geslapen en niets in huis gedaan. Toen haar opvangmoeder naar beneden kwam, liep Maia gelijk naar de achterdeur om buiten haar behoefte te kunnen doen. Tijdens de wandeling wordt er al geoefend met 'hier komen' en ze blijkt heel goed op haar naam te reageren. Natuurlijk is ze wel aan de (lange) lijn. Maia is een blije, actieve hond. Net zoals bij veel husky's is alleen thuis zijn een aandachtspunt. Het alleen zijn moet langzaam worden opgebouwd.


Omschrijving vanuit de shelter

Hoewel Maia in zeer slechte conditie werd gevonden, is daar nu niets meer van terug te zien. Ze is mooi op gewicht, vrolijk en energiek. Ze gaat graag mee wandelen en trekt als een echte husky soms aan de lijn als ze ergens naar toe wilt. Maia houdt van mensen en is goed met andere honden. Uit voorzorg plaatsen we haar niet bij katten.

Update 11 januari 2017

Het gaat heel goed met Maia, zij is inmiddels 10 kilo in gewicht aangekomen. Maia is een heel lief, vriendelijk teefje. Zij kan het goed vinden met iedereen. Ook de  wat oudere kinderen die kwamen helpen in de shelter vond zij geweldig. 

Update 17 november 2016 

Een week geleden waren Maia's pups naar de dierenarts gebracht omdat Piper wat stil was. Zij bleek met Parvo besmet te zijn. De andere pups leken oke maar moesten toch blijven. Piper is inmiddels genezen en terug in de shelter, maar de anderen moesten blijven. De dierenarts wilde ze nog in de gaten houden. Alles leek oke te zijn tot deze ochtend, wij kregen een telefoontje van de dierenarts dat de drie achtergebleven  pups overleden zijn. Piper is de enige overgebleven pup van Maia en maakt het goed.

Update 2 november 2016

Maia's pups zijn bij de dierenkliniek omdat de laatste weken veel pups Parvo bleken te hebben. Uit voorzorg gaan alle pups naar de kliniek.

Met Maia zelf gaat het ietsje beter. Zij is echt graatmager, maar eet goed.

Hoe Maia bij RSDR is gekomen

31-10-2016 Er werd ons gevraagd of wij konden helpen, er was een hond in gevaar door een slechte conditie.
Tony vertelde de jongens om te gaan checken of het een noodgeval was en zij kwamen terug met dit nog voedende teefje en haar vier pups. Zij is broodmager en heeft niet veel voeding meer voor de pups. Ze is heel vriendelijk en laat zich graag aanhalen.

 Pup van Maia

Piper / Teef  /