Home » LYLA

geslacht:  vrouwelijk

geboren: ± 1 oktober 2015

gesteriliseerd: ja

ras: kruising(herderachtige)

grootte: schofthoogte 45 cm

gevaccineerd: ja

gechipt: ja

verblijfplaats: opvang NL

plaats:  Schagen

Update opvanggezin 11-12-2016

Lyla is nu twee weken bij ons en wat gaat het goed met haar! Ze wil heel graag braaf gevonden worden en daardoor leert ze snel. Ze gedraagt zich keurig in huis, is zindelijk, sloopt niets en blaft niet. Ze weet goed wat 'nee' betekent en onthoudt wat niet mag. Ze loopt al keurig aan de lijn, trekt niet en blijft al netjes links lopen. Lyla houdt van iedereen, alle bezoek, kinderen en volwassenen worden vrolijk door haar begroet. Omdat Lyla zo van gezelligheid houdt, moet het alleen thuis blijven in kleine stapjes worden opgebouwd. Met andere honden is ze vriendelijk, maar in het begin even afwachtend. Na snuffelen wil ze al snel spelen. Lyla kan niet met katten geplaatst worden.

Omschrijving vanuit de RSDR shelter

Lyla is helemaal klaar met haar vaccinaties en is op zoek naar een eigen mand. Zij is een lief bescheiden meisje, houdt van spelen en komt ook om een knuffel. Ze kan het nu goed vinden met de andere honden in de opvang. Lyla heeft al veel vrijwilligers ontmoet en vond ze allemaal even gezellig. Met iedereen wil ze graag knuffelen. Lyla is gewend om aan de riem te lopen en loopt netjes mee.

Update 08-10-2016

Lyla is ziek geworden en mocht daarom met Tony & Diane mee naar huis. Daar leert ze nu al zindelijk worden en hoe ze zich verder moet gedragen in huis. Ook went ze aan de omgang met katten. Lyla is weer helemaal beter, maar mag nog even blijven om goed aan te sterken.


Hoe Lyla bij RSDR kwam

Op 7 juni 2016 liep Tony met zijn handen vol dozen de shelterpoort door en Lyla volgde hem en zag kans naar binnen te glippen.

Zij was flink gehavend, ze had wonden aan haar achterlijf en haar oor. Waarschijnlijk is zij aangevallen door andere honden. In het begin was ze angstig naar andere honden toe, dat is nu over, hoewel ze nog wel een waarschuwingsblafje kan geven.